Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 09. 2024. 06:34 >> 08:45
1
Čitaj mi:

17 ARTIKALA

Pogledajte cijene osnovnih namirnica u Crnoj Gori, Srbiji i Hrvatskoj

Portal RTCG izdvojio je 17 osnovnih namirnica i uporedio cijene u Crnoj Gori, Srbiji i Hrvatskoj. Na osnovu podataka koje smo dobili, cijene u Srbiji su nešto niže, dok su u Crnoj Gori i Hrvatskoj slične, s tim što su pojedini artikli u Hrvatskoj skuplji.

Hljeb je najjeftiniji u Srbiji imože se kupiti za 50 centi, jaja i mlijeko, takođe imaju najnižu cijenu. Kafa je najskuplja u Hrvatskoj, dok je cijena kilograma pilećeg filea  najviša u crnogorskim marketima.

Cijene u Hrvatskoj dobili smo iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača na osnovu popisa koji su napravili tajni kupci iz mjeseca u mjesec, dok smo za Srbiju uzimali najmanje cijene iz velikih marketa, s tim što nijesmo uračunali Lidl koji je znatno jeftiniji.

Akcija Limitirane cijene koja je u Crnoj Gori počela 6. septembra podrazumijeva ograničavanje marži na proizvode od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi i sadrži listu od 71 proizvoda.

I u Srbiji je 1. septembra počela akcija “Najbolja cena” u okviru koje su, do kraja oktobra, u oko 2.500 maloprodajnih objekata u zemlji, cijene oko 700 proizvoda niže u odnosu dosadašnje akcijske cijene.

Akcija obuhvata 81 vrstu proizvoda, a sniženje u prosjeku iznosi 26,82 odsto.

Napominjemo da smo uporedili cijene mlijeka u tetrapaku bez čepa, brašna tip 500 i bijele riže. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније