Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

17. 09. 2024. 15:43 >> 15:47
Čitaj mi:

Ibrahimović-Štajner

Crna Gora ostvaruje odlične rezultate, snažna podrška Austrije članstvu u EU

Crna Gora je predvodnik u procesu evropske integracije i ostvarila je zaista odličan napredak“, kazao je ambasador Štajner, istakavši da će Austrija nastaviti da pruža punu podršku što skorijem članstvu Crne Gore u EU, kazao je ambasador Austrije u Crnoj Gori Kristijan Štajner na sastanku sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Ervinom Ibrahimovićem.

Štajner je ocijenio da dvije zemlje imaju odlične bilateralne odnose i sadržajnu ekonomsku saradnju, istakavši da će, tokom svog mandata, raditi na daljem jačanju veza i sveukupnom unaprjeđenju međudržavnih odnosa.

Ibrahimović je kazao da tradicionalno prijateljske odnose Crne Gore i Austrije, dodatno osnažuje jasna podrška Austrije na evropskom putu.

„Postavili smo jasan cilj - da Crna Gora ima svoje mjesto u EU do 2028. godine i vjerujemo da to možemo i ostvariti“. Ocijenio je da je u pitanju ambiciozan, ali realan cilj, čemu u prilog govore i rezultati ostvareni u posljednjih nekoliko mjeseci.

„Zato je ključno da sačuvamo političku stabilnost i nastavimo udruženim snagama sa sprovođenjem reformi, koristeći sve kapacitete kojima kao društvo raspolažemo“, poručio je ministar.

Tokom sastanka je bilo riječi i o modalitetima daljeg jačanja saradnje u brojnim oblastima, s posebnim osvrtom na turizam, a sagovornici su se saglasili da Crna Gora i Austrija ostvaruju odličnu saradnju i na multilateralnom planu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније