Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

17. 09. 2024. 09:08 >> 09:22
1
Čitaj mi:

SINOĆ

Policija privela Vuka Ikovića jer je sprječavao zakopavanje usmrćenih krava

Policija je privela biologa i odbornika Preokret Vuka Ikovića jer je, kako su saopštili iz tog pokreta, sprječavao nepropisno zakopavanje usmrćenih krava.

Kako piše u saopštenju, uprava Opštine pokušala je tajno da zakopa usmrćene krave na Studenom iako je Iković tražio u više navrata da se ozvaniči mjesto za zakopavanje usmrćenih životinja i da se informišu građani šta se tačno dešava na terenu.

"Juče popodne je odbornik Preokreta Vuk Iković sa građanima i mještanima koji koriste lokalne katune na Studenom pokušao zaustaviti tajno i nepropisno zakopavanje usmrćenih krava. Krave su ipak zakopane juče kasno u noć nakon što ga je policija privela zajedno sa njegovim komšijom Željkom Kovačevićem. Lokacija Razmedo na kojoj je započeto zakopavanje leševa je katun koji stočari redovno koriste za ispašu stoke. Radi se sjevernom dijelu opštine Danilovgrad, mjesto Studeno. Samo mjesto zakopavanja je pored puta koji spaja Studeno sa katunom Ponikvica", navodi se u saopštenju.

Kako piše, činjenice da je ukop blizu puta, da je na pašnjaku koji stoka i dalje koristi i da nije prisutna zaštitna ograda su više nego dovoljne da je ukop krava rađen nepropisno. 

"Kada su mještani čuli šta se dešava na terenu odmah su obavijestili policiju i zatražili da dođe na lice mjesta da bi spriječila Opštinu u namjeri, međutim policija je privela one koji su sprječavali ukop krava. Krave su prevezene kamionom komunalnog preduzeća i kamionom firme koja izvodi radove na putu preko Martinića. Na licu mjesta su zatekli radnike doo "Komunalno" Danilovgrad, Direktora Službe zaštite i spašavanja i veterinarsku inspektoku", piše u saopšštenju.

Inspektorka je, kako tvrde, pokušala da spriječi fotografisanje zakopavanja krava i kazala da će "popiti prijavu".

"Iković je tražio da mu pokažu dozvolu za radove, na šta je inspektorka kazala da je nemaju i da idemo da je tražimo predsjedniku Opštine. Nakon što su fizički zaustavili bager kojim su zatrpavane krava sačekali su policiju, ali nakon dva sata razgovora sa njom privedeni su u odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad gdje su dali izjave na zahtjev državne tuziteljke. Ovim putem još jednom tražimo od rukovodstva Opštine da ukopaju pod hitno propisno usmrćene krave i da prije toga o svim detaljima obavijeste javnost u suprotnom građani će preuzeti radikalnije mjere. Što više Opština sakriva istinu od građana to su nezadovoljstvo i revolt građana još veći. Ne kritikujemo rukovodstvo već tražimo da urade ono za šta su plaćeni", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније