Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

17. 07. 2024. 18:00 >> 17:36

izbor portala

Vijesti 6 u 6: U operaciji "General" devet uhapšenih, potraga za šest osoba

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vijesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 17. jul.

SDT: Kriminalna grupa osumnjičena za šverc 2,5 tone kokaina

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) saopštilo je da sumnjiči V.U. i R.Z. da su organizovali krijumčarenje 1.570 kilograma kokaina brodovima iz Južne Amerike u Evropu i Australiju u oktobru 2020. godine, kao i 900 kilograma u junu 2021. Krijumčarenja su u oba slučaja otkrili organi Kolumbije i Australije. Pored toga, saopšteno je i da je danas uhapšeno devet osoba, dok se za šest traga. Podnijeta je krivična prijava protiv 19 pripadnika ove kriminalne organizacije.

U operaciji "General" krivična prijava i protiv Mandića, Vulevića, Zvicera i Delića

Krivična prijava u današnjoj operaciji "General" podnijeta je i protiv Damira Mandića, koji je ranije osuđen za saizvršilaštvo u ubistvu urednika "Dana" Duška Jovanovića. To je Portalu RTCG saopšteno od istražnih organa.

Razvojna banka velika šansa, novac već postoji i biće preuzet od IRF

Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić kazao je na današnjoj pres konferenciji da je Predlog zakona o Razvojnoj banci predat u skupštinsku proceduru, te da se nada da će biti usvojen već tokom ovog mjeseca. Čarapić je naveo i da se osnivanjem ove banke, između ostalog, primarno omogućava podsticajni rast i razvoj privrednih društava.

Nikolić: Tekst rezolucije o Jasenovcu nije u Službenom listu jer taj dokument ne postoji

Tokom skupštinske rasprave o izmjenama Zakona o radu poslanik DPS Andrija Nikolić poručio je da "u škrinji predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića leži usvojeni tekst rezolucije o Jasenovcu koji iz nekog razloga neće da potpiše i proslijedi na objavljivanje u Službenom listu".

Pejović: Uskoro program Evropa sad 2

Poslanici Skupštine Crne Gore završili su raspravu o izmjenama Zakona u radu i najavili podršku ovom zakonskom rješenju. Tokom rasprave poslanik PES-a Boris Pejović najavio je uskoro predstavljanje programa Evropa sad 2.

MJU: Nema uslova za raspuštanje SO Berane

Ministarstvo javne uprave pokrenulo je postupak upravnog nadzora u Opštini Berane nad primjenom odredbi člana 66 Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je, između ostalog, propisano da se u slučaju prestanka mandata predsjednika Opštine, izbor prvog čovjeka grada izvrši u roku od 30 dana. Iz MJU su za RTCG kazali i da nijesu ispunjeni uslovi za raspuštanje Skupštine Opštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније