Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

17. 07. 2024. 18:36 >> 18:45

u avgustu

Demokrate će nastojati da održe virtuelno glasanje radi kandidature Bajdena

Demokratska stranka SAD će nastojati da u prvoj sjednici avgusta održi virtuelno glasanje na kojem bio predsjednik države Džozef Bajden postao kandidat stranke na predsjedničkim izborima u novembru.

Komitet za procedure Demokratske nacionalne konvencije sastaće se danas da razmotri ovaj plan, pokazuje pismo poslato članstvu a do kojeg je došao Asošijeted pres.

Plan bi, navodi se, trebalo da bude finalizovan sljedeće sedmice.

U pismu dvoje predsjedavajućih u Demokratskoj nacionalnoj konvenciji piše da se virtuelno glasanje ne bi bilo održano prije 1. avgusta, ali i da stranka i dalje ide na to da se glasanje održi prije 7. avgusta.

„Ne želimo da idemo na zbrzani proces virtuelnog glasanja, mada ćemo početi važno razmatranje kako će virtuelni glasački proces funkcionisati“, navodi se u pismu.

Dan ranije, grupa demokratskih poslanika u Predstavničkom domu SAD, sačinila je pismo za Demokratsku nacionalnu konvenciju u kojem izražava ozbiljnu zabrinutost zbog plana da se održi virtuelno glasanje uz ocjenu da bi bilo „užasna ideja“ da se na ovaj način suzbija debata o kandidatu stranke.

Pismo još nije stiglo do konvencije, ali ga je pribavio AP.

Zasijedanje konvencije demokrata zakazano je za od 19. do 22. avgusta u Čikagu.

Dio demokrata poziva Bajdena da odstupi od kandidature nakon njegovog veoma lošeg nastupa u TV duelu sa Donaldom Trampom, od juče zvaničnog kandidata Republikanske stranke SAD za predsjednika države.

Bajden odbija da se povuče.

Autori pisma upućenog konvenciji ocjenjuju da bi zbrzani proces odlučivanja mogao „duboko da podrije moral i jedinstvo demokrata“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније