Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Nena Drašković, Radio Crne Gore

17. 07. 2024. 06:30 >> 06:35
Čitaj mi:

ocjene

"Manjinska vlast u Budvi ne dolazi u obzir"

Nije uspio pokušaj da dođe do dogovora lidera lista "Za budućnost Budve" i "Budva naš grad" Mladena Mikijelja i Nikola Jovanovića.

Mikijelj nije pristao da Nova srpska demokratija manjinski podrži formiranje vlasti i da izglasa Jovanovića za predsjednika opštine.

To nam je rekao i odbornik Nove srpske demokratije Nikola Kralj. 

"Ne dolazi u obzir, naravno da to nismo prihvatili, niti želimo da prihvatimo, jer na taj način bi išli protiv izborne volje građana koji su jasno stavili do znanja da žele da upravo naša lista, odnosno Mladen Mikijelj, bude neko ko će preuzeti odgovornost za Budvu naredne četiri godine", kazao je Kralj.

Da je dogovor o rukovođenju Budvom daleko, te da su novi izbori najizvjesniji scenario ponavljaju u Demokratskoj Crnoj Gori.

U toj partiji će na stranačkim organima predložiti, kako nam je kazao njen predstavnik Krsto Radović, mogući model izlaska iz krize.

"Apsolutno se nije razgovaralo ozbiljno o bilo kakvim dogovorima za formiranje vlasti, naravno, niti ozbiljno politički. Postoji partijski organ na kojima donosimo odluke učestovanja ili neučestovanja u budućoj vlasti, koja će se, po meni, moram reći, teško formirati. Vjerovatno da nekome odgovara da ovako stanje bude u gradu", kazao je Radović. 

Ipak, Kralj podvlači da bi bilo jako važno i odgovorno prema građanima da se uspostavi politička stabilnost u gradu, pa smo pitali koliko je to izvjesno u ovom trenutku, te na koga računaju kao partnere.

"Mi smo voljni da pregovaramo sa svima, da se dogovaramo sa svima koji su kontra DPS-a, oni koji ne žele da budu dio vlasti sa DPS-om. Konkretno, SNP je bio dio naše izborne liste. I SNP, DNP i Pokret za promjene i sve druge političke organizacije koje su bile s nama na listi su jasno stavile do znanja da ćemo zajednički nastupati u pregovorima nakon izbora", dodaje Kralj.

Iz DPS-a su nam saopštili da ih još uvijek niko nije zvao na pregovore.

URA je imala neformalne razgovore sa potencijalnim nosiocima vlasti, ali kako ističe Ivan Ivanović, podržaće one koji gradu ponude stabilnost i prosperitet.

"Ko nas bude uvjerio da mu je grad na prvo mjestu i da grad može da krene nekim prosperitetom, svakako da će imati našu podršku. A svakako da očekujemo u nekom narednom periodu i zvanične i formalne razgovore oko formiranja vlasti jer izbori bi trebali svima da budu poslednja opcija", kazao je Ivanović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније