Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Marija Radulović, TVCG ]

17. 07. 2024. 19:52 >> 19:54
Čitaj mi:

MJEŠTANI naselja Kuća Rakića

Bez vode skoro mjesec, nemaju osnovne uslove za život

Mještani naselja Kuća Rakića u opštini Tuzi, gotovo mjesec nemaju vodu. Na sastanku kod predsjednika Opštine, Lindona Đeljaja, dobili su obećanje da će se njihove nevolje riješiti do kraja sedmice. Saopštenjem su se oglasili i iz tuškog vodovoda.

Cistijerna iz Bara stigla je u naselje Kuće Rakića. Po vodu je došla i Almira Kurgaš, kod kuće je čeka troje djece od kojih je najmlađa petomjesečna beba.

"Djeca zahtijevaju vodu pogotovo beba, hoće da se istušira kućne poslove da obavim a o ručku toaletu i mašinama da ne pričam", istakla je mještanka Kuće Rakića Almira Kurgaš.

Bez vode su, tvrde mještani, već gotovo mjesec. Dok je na snazi crveni meto-alarm, oni kažu da nemaju osnovne uslove za život.

"Ja imam dvoje djece sa poteškoćama u razvoju, na ovu temperaturu pogoresmo živi, treba tri puta da se tuširamo mi ne možemo jednom da se tuširamo", istakao je da mještanin Kuće Rakića Braho Žarić.

"Meni nije pojmljivo da nemamo vodu za osnovnu higijenu da ustanemo umijemo operemo zube, skuvamo ručak, ja sam u šoku", istakla je mještanka Kuće Rakića Sara Bero.

U tuškom vodovodu tvrde da u naselju Kuće Rakića ima vode, ali da je pritisak slab i dato nije problem od juče. Razlog je vrućina, divlja gradnja, ali, kažu i nemar podgorickog vodovoda koji ranije nije zamijenio cijevi.

"Svaki pokušaj da se indirektno ili direktno insinuira krivica Vodovoda Tuzi ili Opštine Tuzi u svrhu sticanja političkih poena, koristeći neistine kao što je ona da Kuće Rakića nemaju vodu danima, pada u vodu, jer su to netačne informacije. Naprotiv, Opština Tuzi u saradnji s Vodovodom Tuzi preduzima korake da riješi i ovaj problem", navode u saopštenju iz Vodovoda Tuzi.

To je mještanima saopštio i predsjednik opštine Tuzi Lindon Đeljaj koji se jutros sastao s njima.

"Ja se nadam da će u roku od pet dana to biti riješeno tako nam je predsjednik i obećao, već su radnici na terenu rade prespajanje, pokazao nam je slike gdje se radi na koji način se izvodi", poručio je mještanin Kuće Rakića Ramiz Pejčinović.

Ipak u telefonskom razgovoru predsjednik opštine Tuzi nije nam mogao potvrditi datum, ali očekuje da će Kuće Rakića uskoro imati normalan pritisak vode. Za Almiru i njenu djecu u takvim uslovima i dan je predug.

"I minut je veliki bez vode sa djecom malom, jako teško", kazala je mještanka Kuće Rakića Almira Kurgaš.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније