Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Filip Inic, TVCG

17. 07. 2024. 20:01 >> 20:01
Čitaj mi:

infrastrukturni problemi

Raskopane ulice na Žabljaku, turisti kažu da imaju razumijevanja

Goste Žabljaka ovog ljeta dočekale su raskopane ulice. No i građanski aktivisti i turisti koje smo zatekli kažu da imaju razumijevanja za radove, jer se nadaju da će infrastrukturni problemi konačno biti riješeni.

Rješavaju li se infrastrukturni problemi nedostatka parking mjesta, vodovoda i odlaganja otpada u Žabljaku? Kako su u ovoj opštini dočekali turističku sezonu?

"Ja sam vozač i teško je voziti ovim ulicama, saobraćaj je često zakrčen, a parking mjesto se teško nađe. Renoviranje jeste dobro, ali nije pravo vrijeme za to", naveo je strani turista. 

"Ja sam iz Podgorice i u Podgorici je isto malo raskopano, tako da ne znam šta da kaže, svugdje ovako sad. Meni ne predstavlja problem, ja sam pješak, ja one vozim, ali vjerujem da su vozačima malo, da oni malo više ih to nervira", kazao je jedan od anketiranih turista.

Iz Koalicije za održivi razvoj razumiju zbog čega se gradi u u špicu sezone.

"Mora da se prate određena procedura, koja ne ide uopšte na planiranju kada nešto može da se radi. Mi na Žabljaku imamo u prosjeku 5 mjeseci snijega i onda dođe ta ljetnja sezona i jedini period koji se može raditi je to ljeto. Ali, prošla zima je bila bez snijega, gotovo, znači možda smo jedini ili dva dana da smo mogli skijati na skijalištu Savin Kuk.Tako da je tu u suštini došlo do jednog pravog parekselans primjera zašto puko praćenje procedura može da bude katastrofalno za sezonu", saopštio je Miloš Lazarević iz Koalicije. 

Uz izgradnju trotoara u toku je i zamjena starih azbestnih vodovodnih cijevi.

"Cjelokupni turizam u Žabljaku je zavisi od toga i pozdravljam preduzete korake da se sve to riješi i sanira. Naravno, to se mora da čeka, znači centralizovano je sve, odluke vlade, finansiranje cjelokupnog glavnog projekta i sve te studije zaštite životne sredine. Ali, građani Žabljaka se nadaju", kazao je Lazarević. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније