Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

16. 07. 2024. 16:29 >> 16:30

OPROŠTAJNA POSJETA MVP

Popa: Crna Gora u završnoj fazi pregovora sa EU

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović primio je danas u oproštajnu posjetu šeficu delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, ambasadorku Oanu Kristinu Popu, izražavajući zahvalnost za podršku i doprinos napretku Crne Gore na putu ka članstvu u EU koji je ambasadorka dala tokom svog mandata. 

Ivanović je ocijenio da je sa posebnom posvećenošću radila na implementaciji brojnih aktivnosti koje su za cilj imale ubrzanje našeg procesa pristupanja.

"Crna Gora je zahvalna za Vaš proaktivan pristup i sveukupnu saradnju EU instiitucija sa našom državnom administracijom, sa ciljem da napravimo iskorak u evropskoj integraciji. U tome smo, zajedničkim naporima i snagama, uspjeli“, kazao je ministar.

Ivanović je rekao da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena ispunjenju svog ključnog vanjskopolitičkog cilja
– članstva u Uniji.

Ambasadorka Popa je izrazila zadovoljstvo mandatom u Crnoj Gori, naglašavajući da joj je drago što je tokom njene diplomatske misije Crna Gora ostvarila istorijski uspjeh i ušla u završnu fazu pregovora s Evropskom unijom.

"Pozitivan IBAR je kruna posvećenosti, napornog rada i intenzivne saradnje Delegacije EU sa državnom administracijom. Drago mi je što Crna Gora napreduje i radujem se da, u godinama pred nama, vidim nove uspjehe i pridruživanje Uniji“, piše u saopštenju.  

Tokom sastanka je ocijenjeno da je Crna Gora prevodnica procesa pregovora u regionu, te da je veoma važno da nastavi sa reformama istom dinamikom, kako bi ostvarila cilj i postala prva naredna članica EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније