Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

17. 07. 2024. 19:22 >> 19:22
Čitaj mi:

vijeće za nacionalnu bezbjednost

"Šumarska mafija ozbiljan problem za ekonomiju i ekosistem"

Na danas održanoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, razmatrane su ključne teme od vitalnog značaja za bezbjednost građana Crne Gore, saopštili su iz Vlade Crne Gore. Kako su kazali, glavne tačke dnevnog reda uključivale su turističku sezonu, djelovanje šumarske mafije, te bezbjednost političara i štićenih ličnosti.

Dodaju da je ministar unutrašnjih poslova, zajedno sa svojim timom, informisao članove Vijeća o operativnim podacima i preduzetim koracima u cilju unapređenja sigurnosti turista i stanovnika Crne Gore.

Posebno je, dodaju, naglašeno zalaganje za rasvjetljavanje nedavnih incidenata, uključujući napad na šumara u Beranama, kao i pojačane mjere zaštite javnih ličnosti. Vijeće je takođe razmotrilo i pitanje šumarske mafije, koje predstavlja ozbiljan problem za ekosistem i ekonomiju Crne Gore. Naglašena je potreba za jačanjem zakonodavnih i izvršnih mehanizama u borbi protiv ove vrste kriminala.

Dodatno, Vijeće je istaklo važnost turističke sezone kao ključnog segmenta nacionalne ekonomije, te je izražena odlučnost u stvaranju sigurnog i gostoljubivog okruženja za sve posetioce. U tom kontekstu, prepoznata je, ističu, potreba za stalnim unapređenjem infrastrukture i usluga, kao i za jačanjem međunarodne saradnje u oblasti turizma.

Vijeće je, uzimajući u obzir ograničenja povezana sa zaštitom tajnih podataka, izrazilo zadovoljstvo koordiniranim radom Uprave policije, Tužilaštva i Agencije za nacionalnu bezbjednost. Naglašeno je da ove institucije efikasno sprovode mjere iz svoje nadležnosti kako bi osigurale adekvatnu zaštitu štićenih ličnosti.

"Vijeće za nacionalnu bezbjednost potvrđuje posvećenost svih činioca sistema nacionalne bezbjednosti u očuvanju stabilnosti i sigurnosti u Crnoj Gori, kao i nepokolebljivu podršku institucijama koje su na prvoj liniji odbrane prava i sloboda građana. Kao i do sada, Vijeće će nastaviti da poštuje načelo transparentnosti i redovno informiše javnost o svim relevantnim pitanjima, uz puno poštovanje principa zaštite tajnih podataka", saopštili su iz Vlade Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније