Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Srđan Čabrilo

05. 06. 2024. 11:11 >> 13:11
Čitaj mi:

uoči večerašnjeg meča

Prosinečki: Trebalo bi da budemo zadovoljni što možemo da igramo ovakvu utakmicu

Odavno crnogorska fudbalska reprezentacija nije odigrala meč sa rivalom kakav je očekuje večeras u Briselu. Belgija je trenutno 3. na Fifinoj rang listi, ispred su samo Argentina i Francuska. Međutim, nije samo to parametar kojim se mjeri snaga našeg protivnika već igrački kadar prepun vrhunskih fudbalera. Zato, crnogorski fudbaleri sigurno imaju i motiv više.

Od specijalnog izvještača RTCG

U našem sastavu večeras nema Savića, Marušića, Radunovića, oni će propustiti ovaj junski ciklus. Sa Belgijancima neće igrati Marko Janković, ali hoće njegov kolega i imenjak iz Karabaga Vešović, od starta šansa i za vezistu Budućnosti, Brnovića...

Selektor Prosinečki ponovo će izvesti na teren ekipu u sistemu 4-2-3-1. Svjestan je snage Belgije, ali Crna Gora ide u meč bez želje da bude podređena. Na golu će biti Šarkić, posljednja četvorka Vešovič, Vujačić, Rubežić i Andrija Vukčević.
Na sredini Miloš Brnović i Edvin Kuč. Ispred njih djelovaće Jovetić, Osmajić i Camaj. U napadu Krstović.

"Trebamo biti zadovoljni što možemo igrati jednu ovakvu utakmicu. Imamo dobru atmosferu što je isto vrlo bitno, mislim da ćemo se pokazati u dobrom svijetlu!", rekao je selektor.

Kapiten Stevan Jovetić je zadovoljan što je naredni rival tako kvalitetna reprezentacija.

“Veoma su jak tim, jedan od najjačih u Evropi. Drago mi je što ćemo odigrati ovakvu utakmicu. Sigurno neće biti lako, rekao sam već da igramo protiv jedne od najboljih selekcija na svijetu. Ali, spremni smo za to, nijesmo imali mnogo prijateljskih mečeva s ekipama ovakvog renomea. To je motiv više, šansa da vidimo gdje smo”, objasnio je Jovetić.

Selektor Belgije, Domeniko Tedesko, mogao bi večeras izvesti najjači sastav jer ovo su završni dani priprema za EURO na kojem Belgijanci imaju velike ambicije. Za očekivati je da vidimo De Brujnea, De Ketelara, Trosara, Dokua, Vitsela. Oni će nakon meča sa Crnom Gorom imati još jedan test, igraće sa Luksemburgom u subotu u komšijskom odmjeravanju snaga. Tedesko neće imati na Euru Tiba Kurtou, koji je branio za Real u finalu Lige šampiona, ali će propustiti kontinentalnu smotru najboljih. Zamjeniće ga, očekuje se, Koen Kastels.

Belgija je pretposljednja provjera za naš tim pred start Lige nacija na jesen. U nedjelju ćemo Pod Goricom dočekati Gruziju na debiju Roberta Prosinečkog pred domaćom publikom.

Crna Gora i Belgija igrali su samo jednom do sada. 25. maja 2012., takođe na stadionu Kralj Boduen u Briselu. Bilo je 2:2.

Večerašnji duel, od 20:30h, pratite direktno na drugom programu TVCG.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније