Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

09. 07. 2024. 14:54 >> 14:54
Čitaj mi:

kvalifikacije za euro 2025

Crnogorske fudbalerke u petak gostuju Farskim Ostrvima

Naše ženska seniorska reprezentacija sjutra preko Kopenhagena putuje na Farska Ostrva, gdje će u petak od 17:45h odigrati pretposljednji meč u grupi C3 kvalifikacija za EURO 2025.

Crna Gora je uoči raspleta grupne faze lider grupe, sa 10 bodova, koliko ima i Grčka, uz bolju gol-razliku od selekcije koju će dočekati 16. jula na Trening kampu FSCG u Podgorici od 19 časova.

Maša Tomašević i Ivana Boričić, najmlađe članice naše selekcije, ističu da je samo duel protiv Farskih Ostrva u fokusu, iako je utakmica sa Grčkom odlučujuća u borbi za prvo mjesto, koje sigurno vodi u prvi krug baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Očekujem obje pobjede ali bih se fokusirala na prvu utakmicu protiv Farskih Ostrva. Cilj nam je da nju pobijedimo a onda bi sve išlo lakše. Prisjetimo se kada smo igrali s njima, dobili smo ih 1:0, bila je toteška utakmica, mislim da će tako biti i sada pogotovo zbog puta koji nm predstoji. Treba dobro da se pripremimo, da užemo u utakmciu kako znamo i mislim ds neće biti problema. Oni imaju dobu ekipu. Blzu smo cilja, ostale su još dvije utakmice, zaslužujemo to po svemu što pokazujemi i kvalitetu koji imamo", izjavila je 16-godišnja Maša Tomašević.

Crna Gora je u Podgorici pobijedila Farska Ostrva sa 5:1, istog rivala je u novembru prošle godine, u okviru UEFA Lige nacije, na domaćem terenu savladala sa čak 9:0.

"Vjerujem u svoju ekipu, sa tim stavom smo i ušle u kavlifikacije,  da osvojimo to prvo mjesto u grupi. Na korak smo da to i ostvarimo. Kada smo igrali sa Farskim Ostrvima u gostima nije bila laka utakmica. Moja najveća želja je bila da zaigram za A selekciju. Iskoristiću to povjerenje na najbolji mogući način i ovo je nešto najbolje što može da se desi jednom igraču", rekla je 19-godišnja Ivana Boričić. 

 Crna Gora bi osvajanjem prvog mjesta u grupi osigurala mjesto u baražu za EURO, mada bi i druga pozicija trebalo da bude dovoljna, jer u baraž idu tri najbolje drugoplasirane selekcije iz pet grupa Lige C.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније