Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

B.B.

08. 08. 2024. 16:27 >> 16:27
Čitaj mi:

Kordić sa hotelijerima

Potrebna nova krovna strategija za razvoj turizma

Ministarka turizma Simonida Kordić, sastala se danas sa predstavnicima hotelske industrije u Crnoj Gori. Na sastanku se razgovaralo o problemima sa kojima se suočavaju hoteli, tekućoj turističkoj sezoni i poboljšanju Crne Gore kao turističke destinacije.

Ona je istakla značaj sastanka za unapređenje poslovanja hotela, što je od velike važnosti za uspješne turističke sezone. Naglasila je da je formiranje Ministarstva turizma kao zasebnog resora od velikog značaja, posebno, jer je turizam glavna privredna grana u Crnoj Gori iz koje dolazi značajan dio državnih prihoda.

"Potrebna je izrada krovne strategije za razvoj turizma preko koje će konkretne mjere dati jasnu mapu puta u ovoj oblasti. Neophodna je i nova zakonska regulativa, jer postojeća nije u skladu sa trenutnim potrebama turističkog sektora," rekla je Kordić.

Kako navode u saopštenju, Kordić je objasnila da se određene aktivnosti mogu kratkoročno sprovesti, dok druge zahtijevaju strateški pristup. Na takav način će se, kako je navela, otkloniti specifične prepreke za bavljenje turizmom, što znači veći broj turista i više prihoda.

Takođe je naznačila važnost sagledavanja turističke ponude u odnosu na druge destinacije i prepoznavanja prednosti koje Crna Gora svakako ima uz inovirano brendiranje i odgovarajuće kampanje na tržištu.

Hotelijeri su tokom sastanka iznijeli svoje stavove i predloge za različite reforme u resoru turizma, gdje bi saradnjom sa Ministarstvom turizma unaprijedili turističku ponudu, a samim tim poboljšali hotelsko poslovanje.

Sagovornici su se saglasili da postoje mnoga pitanja na kojima treba raditi i zajedničkim snagama doći do najboljih rješenja. Naglasili su da upravo ovakav pristup u radu donosi pozitivne rezultate i posledično dovodi do uspješne turističke sezone.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније