Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

08. 08. 2024. 14:38 >> 14:38

STANIĆ

Turistička sezona ogolila sve slabosti aktuelne vlasti

Dosadašnja turistička sezona ogolila je sve slabosti aktuelne crnogorske vlasti i ozbiljno će ugroziti budućnost najznačajnije privredne grane naše države. Nedostatak bilo kakve konkretne strategije Vlade Milojka Spajića i njegovih kolikoritnih ministara rezultirao je time da, uvijek vlastima naklonjenja, statistika pokazuje pad u broju dolazaka i broju noćenja koji je skoro dvocifren, ocijenio je predsjednik Glavnog odbora SDP i predstavnik Evropskog saveza Mirko Stanić.

Kako navodi u saopštenju, da je stanje na terenu još i gore dokaz su prazna šetališta u sred sezone, prazne sobe i apartmani, pa će na kraju sezone biti i prazni novčanici 100.000 građana Crne Gore koji direktno ili indirektno žive od turizma.

"Razloga za ovo je više, i svi su vezani sa nesposobnost aktuelne vlasti kriptoprimijera Spajić koji pokazuje apsolutno neznanje u oblasti bilo kakve realne ekonomije. Novac je zarađivao berzanskim špekulacija i rizičnim ulaganjima, a vođenje države je, ipak, puno ozbiljnija rabota. Turista nema i zato što su svi porezi, sve akcize, sva enormna zapošljavanja partijskih aktivista u javnom sektoru prebačene na krajnjeg potrošača, crnogorskog građanina ili gosta, svejedno. Zbog toga su ove godine cijene na crnogorskog primorju značajno veće od konkurentntih u Egiptu, Turkoj ili Albaniji, ali često veće i u onih u Italiji i Španiji – zemljama EU. Kad tome dodamo da se do ovih zemalja stiže low-cost kompanijama za 20-30-50 eura, dok se letovi za Crnu Goru plaćaju i po 300 ili 400 eura sa istih destinacija, jasni su uzroci ovolikog pada", navodi Stanić.

Za raskopane ulice i bulevare i radove u sred sezone, kako dodaje, kriva je isključivo Vlada Crne Gore, a prašina, teške mašine, buka gradilišta daju poseban “šmek” ovogodišnjoj sezoni.

"Zbog toga je nužna smjena ovakve nesposobne vlasti, jer iduće turističke sezone neće ni biti ukoliko se zadrže toliko dugo", poručio je Stanić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније