Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ Klix.ba ]

08. 08. 2024. 16:15 >> 16:15
Čitaj mi:

Bivši policijski zvaničnik BIH

Međunarodna potjernica za bjeguncem Zoranom Galićem

Sud BiH je na zahtjev Tužilaštva te zemlje raspisao međunarodnu potjernicu za zamjenikom direktora SIPA-e Zoranom Galićem.

"Sud BiH je prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH i dana 8.8.2024. donio naredbu za raspisivanje centralne i međunarodne potjernice prema osumnjičenom Zoranu Galiću", potvrđeno je za Klix.ba iz Suda BiH.

S obzirom da Galić pored bh. državljanstva posjeduje i hrvatsko, to znači da će on biti uhapšen ako pokuša preći bilo koju granicu.

Ipak, po aktiviranju međunarodne potjernice hrvatska policija bi trebala da locira Galića i privede ga kako bi dao iskaz na okolnosti koje mu organi BiH stavljaju na teret. Nažalost, malo je vjerovatno da će mu nadležni organi u Hrvatskoj odrediti pritvor.

Mnogo vjerovatnije je da će poslije davanja iskaza biti pušten na slobodu, a po primanju obavijesti bh. nadležni organi mogu zatražiti ekstradiciju tj. da Galić bude isporučen državi iz koje je pobjegao.

Galić je osumnjičen za organizovani kriminal, ali je uspio izbjeći hapšenje u okviru akcije "Kings".

Tereti se za izvršenje krivičnih djela: primanje mita i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u periodu dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH.

Kako je navedeno iz Tužilaštva BiH, Zoran Galić nije nađen u svome mjestu stanovanja, jer je neidentifikovana osoba javila Galiću da će doći do ove akcije i da bi on mogao biti jedan od uhapšenih.

Osumnjičeni Galić je, nakon dobijenih informacija, 8. jula, u popodnevnim satima ilegalno prešao granicu BiH te pobjegao u Republiku Hrvatsku, gdje se i sada nalazi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније