Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M. [ Mina ]

08. 08. 2024. 14:27 >> 14:28
Čitaj mi:

4,67 miliona turista

U Hrvatskoj u julu za tri odsto manje turista

Hrvatsku je u julu posjetilo 4,67 miliona turista, što je tri odsto manje nego u istom prošlogodišnjem periodu, dok je broj noćenja ostao nepromijenjen na 29,45 miliona, saopštila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

U prvih sedam meseci, Hrvatsku je posjetilo skoro 12 miliona turista, tri odsto više nego u uporednom periodu, dok je broj noćenja porastao jedan odsto na 54,7 miliona.

Direktor HTZ, Kristjan Staničić, je naveo da su rezultati veoma dobri i u skladu sa očekivanjima i dodao da julski pad posjeta nikako ne znači da je turistička sezona podbacila, prenosi Biznisinfo.

"Riječ je o uobičajenoj turističkoj godini, sa svojim uobičajenim oscilacijama i trendovima. Počev od 17. jula, u Hrvatskoj boravi više od milion gostiju na dnevnoj bazi, a očekujemo da će smještajni kapaciteti biti skoro sasvim popunjeni tokom avgusta", rekao je Staničić.

On je naveo i da su rezultati u turističkoj predsezoni bili izvrsni, kao i da HTZ očekuje veoma dobru posjećenost i nakon kraja glavne sezone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније