Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

08. 08. 2024. 16:20 >> 16:27
1
Čitaj mi:

milović tvrdi

"Spajić i Rodić na sve načine pokušavaju da spriječe izručenje Do Kvona Americi"

Pozdravljam današnju ispravnu odluku Vrhovnog suda Crne Gore da odgodi izručenje Do Kvona Južnoj Koreji, čime je spriječeno izvršenje protivzakonite odluke nižih sudskih instanci da spriječe izručenje Do Kvona Sjedinjenim Američkim Državama, saopštio je bivši ministar pravde Andrej Milović.

"Premijer Milojko Spajić i njegov bliski prijatelj advokat Goran Rodić, branilac Do Kvona, na sve načine pokušavaju da spriječe izručenje Do Kvona SAD, ne bi li se zaustavila kompletna istraga pravosudnih organa SAD i ispitala poslovna relacija Do Kvona i Spajića koju su imali prije nesporno montirane predizborne afere oko dolaska Do Kvona u Crnu Goru i povezivanja sa finansiranjem PES-a", istakao je Milović na društvenoj mreži X.

Slučaj izručenja Do Kvona SAD, prema njegovim riječima, jedna je od krupnih tačaka sporenja između Spajića i njega kao tadašnjeg ministra pravde, o kojoj javnost malo zna, "a vrijeme je da sazna".

Milović je istakao da Spajić nije mogao da se pomiri sa tim da je "pravnim znanjem i nepopustljivom borbom za istinu onemogućavao protivpravno i namješteno izručenje Južnoj Koreji", o čemu su, dodaje, vodili diskusiju u četiri oka, što će, kako tvrdi, na kraju biti i jedan od razloga za njegovu smjenu.

"Izručenje Do Kvona Južnoj Koreji, a ne SAD, žele dvije strane - sa jedne je ona grupa koja je montirala predizbornu aferu u vidu predstavnika bivše vlasti, bliskog im advokata, njima bliskih predstavnika domaćeg bezbjednosnog sektora, kao i djelova bezbjednosnog sektora iz regiona koji su u tome učestvovali, a sa druge strane je Milojko Spajić koji želi da spriječi potpunu istragu pravosudnih organa SAD u vezi njegovih poslovnih veza sa Do Kvonom, koje datiraju prije politike i sa početka političke karijere, a što je krio od svih nas", napisao je Milović. 

Kako je kazao, njegova posjeta SAD u svojstvu ministra pravde, kao i razgovori sa njihovim organima i institucijama, uvjerila ga je da Do Kvon treba biti izručen SAD, a ne Južnoj Koreji.

"Jer prljavi špekulantski poslovi premijera Spajića sa Do Kvonom, koji su oštetili poreske obveznike SAD i cijelog svijeta za desetine milijardi dolara, a Spajića učinili bogatim pojedincem koji po sopstvenom priznanju ne živi od plate, moraju biti do kraja otkriveni. Izručenje Do Kvona SAD je put do istine i razotkrivanja ko je Milojko Spajić i zašto neke stvari mora da radi u korist interesa druge države, a ne svoje i svojih građana", zaključio je Milović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније