Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Radio Crne Gore ]

08. 08. 2024. 15:13 >> 15:16
1
Čitaj mi:

Stiže pomoć Vojske

Bešović: Situacija na Paštrovačkoj gori nije dramatična

Direktor Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Miodrag Bešović za Radio Crne Gore saopštio je da situacija sa požarima na Paštrovačkoj gori nije dramatična, iako se u medijima tako predstavlja.

"Što se tiče ovog požara koji je na Paštovačkoj gori, on je i dalje aktivan, ali sa manjim intenzitetom i mi smo jutros obišli taj teren iz vazduha, pogledali te lokacije. To su neke tačke koje i dalje dime, ali nije nešto alarmantno, iako se u medijima predstavlja da je to tako nešto dramatično, ali nije takva situacija", naglašava Bešović.

Kazao je da su poslali zahtjev za gašenje požara iz vazduha na toj lokaciji i da očekuju asistenciju Vojske Crne Gore, jer imaju prednost uzimanja vode iz Skadarskog jezera. Očekuju da će oni narednih sati već imati aktivnosti na tom području.

"Što se tiče ostalih opština, imamo više aktivnih požara na teritoriji Nikšića, ti se požari pojavljuju periodično i vatrogasci lokalne službe zaštite i spašavanja drže to pod kontrolom i na terenu su. Imamo u Danilovgradu požar u mjestu Štitovo, kao i u opštini Bar i u Brčelima, sa strane Skadarskog jezera. Možemo zaključiti da je ukupno stanje mnogo stabilnije nego prethodnih dana i da su požari mnogo slabijeg intenziteta nego nekoliko zadnjih dana koji su bili naročito u području Paštovačke gore i dijelu Reževića iznad Budve", navodi Bešović. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније