Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Nena Drašković, Radio CG

07. 08. 2024. 16:49 >> 16:54

PodgoričkI izbori

Bošnjak: Koalicija već dogovorena, još da se imenuje nosilac liste

Iako se bliži kampanja za izbore u Podgorici, pojedine partije još se nijesu odlučile da li će nastupiti samostalno ili u koaliciji. Da će Pokret za Podgoricu blizak predsjedniku Jakovu Milatoviću nastupiti sa URA-om i Pokretom za promjene, to nam je potvrdila bivša poslanica i potpredsjednica Pokreta za promjene Branka Bošnjak. Pojašnjava da je načelno postignut dogovor, ali ne i oko zajedničkog nosioca liste.

"U suštini već je gotovo načelno dogovoreno da zajedno idu nekadašnji potpisnici ovog memoranduma u Glavnom gradu, znači Pokret za Podgoricu, Pokret za promjene i Građanski pokret URA. Ja očekujem da će to definitivno narednih dana biti dogovoreno do nekih sitnih detalja, o nosiocu liste i o učešću i nekih drugih eventualno i nestranačkih ličnosti, a moguće i nekih drugih pokreta, ali sve to treba da se vidi", kazala je Bošnjak.

Iako su pojedini mediji prenijeli da je nezavisna poslanica Jevrosima Pejović svoje učešće uslovila time da bude nosilac liste Pokreta za Podgoricu, ona za naš radio to demantuje uz napomenu da nije donijela odluku na koji način će učestvovati na izborima.

"Oštro demantujem navode pojedinih medija koji se tiču mog uslovljavanja oko eventualnog učešća na narednim lokalnim podgoričkim izborima", kazala je Pejović.

Medijski su navodi i da će PES nastupiti u koaliciji sa Demokratama, međutim iz stranke Alekse Bečića kažu da još nije bilo razgovora o tome.

"Takve odluke se donose na organima partije, na opštinskom odboru kada su u pitanju Demokrate, međutim pošto mi još nismo imali opštinski odbor sa tom temom, nije se otvarala priča oko takvih aranžmana. Koliko znam i u PES-u se još nije govorilo konkretno o tom političkom aranžmanu na nivou glavnog rada", istakao je odbornik Branko Vuković.

U Novoj ponavljaju da će nastupiti sa tradicionalnim partnerima, ali kako kaže Mitar Šušić ne isključuju ni mogućnost šire koalicije.

"Svjesni smo da građani posebno cijene sposobnost političkog subjekta da okuplja i ujedinjuje ljude", kaže Šušić.

Evropski savez koji čine socijaldemokrate, socijaldemokratska partija i liberalna partija nastupit će samostalno na lokalnim izborima u Podgorici. To nam je potvrdio socijaldemokrata Miloš Mašković.

"Sada možemo očekivati da je već sasvim izvjesno da će Evropski savez samostalno nastupiti na prijevremenim lokalnim izborima. Dakle, mi ćemo građanima Podgorice ponuditi se suprotno od onoga što imaju prilike da sada gledaju na političkoj sceni u glavnom gradu", poručio je Mašković.

Kako još uvijek ima dosta spekulacija, Pokret za Podgoricu najavljuje da će naredne sedmice na konferenciji za medije iznijeti sve detalje u vezi sa predstojećim izborima. I bivši ministar pravde Marko Kovač će takođe na pres konferenciji narednih dana informisati javnost o nastupu njegove partije u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније