Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

08. 08. 2024. 15:56 >> 16:04
Čitaj mi:

ZBOG VELIKE KOLIČINE UGLJEN - MONOKSIDA

Rampa u tunelu Sozina zatvara se povremeno na kratko zbog gužvi i bezbjednosti

Prilikom velikih saobraćajnih gužvi ka Sutomoru i Baru, rampa na tunelu Sozina spušta se na najviše 15 minuta jer kolone u tunelu nijesu dozvoljene, rečeno je portalu RTCG iz Monteputa.

Kako su naveli, najviše deset do 15 minuta spuste rampu isključivo kako bi omogućili da se rastereti dio puta prema Sutomoru i Baru. Između ostalog gužve u tunelu nijesu dozvoljene i zbog povećane koncentracije ugljen-monoksida CO. 

“Povremeno zatvaranje tunela Sozina zbog gužvi na putnom pravcu Podgorica-Bar, rezultat je saobraćajnih opterećenja i vanrednih okolnosti koje utiču na protok vozila, a ne zbog tehničkih problema tunela. Zatvaranje tunela Sozina je nužno zbog situacije na saobraćajnicama nakon tunela i to se dešava isključivo zbog bezbjednosti korisnika”, navode iz Monteputa.

Tunel je dug četiri kilometra i 182 metra i u njemu su instalirani senzori za mjerenje koncentracije ugljen-monoksida CO i u glavnom tunelu i u galerijama za evakuaciju.

Zaustavljanje velikog broja vozila sa izduvnim gasovima povećava koncentraciju ugljen-monoksida, što predstavlja potencijalnu opasnost za učesnike u saobraćaju.

"Vozila se mogu zaustaviti u tunelu samo u slučajevima kvara ili opasnosti, a za to je predviđeno devet niša za zaustavljanje. U ovim situacijama, nadzorne kamere evidentiraju slučaj i pruža se pomoć. U slučaju kvara, ekipe Monteputa odmah dolaze na lice mjesta i pružaju pomoć korisniku”, saopštili su iz Monteputa.

Tokom jula kroz tunel je prošlo 489.322 vozila, što je uvećanje od jedan odsto u odnosu na prošlu godinu. Od početka godine, zaključno sa julom, ukupno je prošlo 2.152.106 vozila što je za 10 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније