Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

K. J. [ Gradski portal ]

07. 08. 2024. 20:40 >> 20:36
Čitaj mi:

Ministarstvo finansija

Skoro dvije milijarde za projekte, ključna dionica auto-puta od Mateševa do Andrijevice

Ministarstvo finansija (MF) je Fiskalnom strategijom, u naredne tri godine, za realizaciju infrastrukturnih i drugih razvojnih projekata predvidjelo gotovo dvije milijarde eura. Od toga je milijarda planirana iz budžetskih prihoda, a ostalo od evropskih grantova i kredita dogovorenih sa evropskim bankama.

 

U Vladi najavljuju ključna ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu, od kojih je najveća dionica auto-puta od Mateševa do Andrijevice, procijenjene vrijednosti od oko 605 miliona eura.

„Strategijom je naglašeno da je podrška Evropske komisije od 200 miliona granta, kao i 200 miliona eura povoljnog kredita sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj suštinska osnova kako bi se tokom ove fiskalne godine obezbijedili administrativni koraci sa ciljem započinjanja projekta početkom 2025“, kazala je za Gradsku RTV Jelena Jovetić iz Ministarstva finansija.

Gradiće se i brza cesta sa četiri trake od Nikšića do Pljevalja, preko novog mosta na Tari, najavio je premijer Milojko Spajić.

Naredne godine biće biće ključne za ulaganja, osim putne i u željezničku infrastrukturu, ali i obrazovnu kroz rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih objekata…Fiskalnom strategijom su, poručuju iz Vlade, predviđene investicije i u infrastrukturu zdravstvenog sistema, kao i sportskih i objekata kulture…

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније