Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

03. 08. 2024. 19:58 >> 21:47
1

u loznici

Delegacija NSD-a na na obilježavanju godišnjice "Oluje"

Delegacija Nove srpske demokratije koju su činili potpredsjednik Vlade Crne Gore za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicima  Budimir Aleksić, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Slaven Radunović, ministarka turizma Simonida Kordić i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, prisustvovala je danas u Loznici komemorativnoj ceremoniji povodom Dana sjećanja na progon Srba iz Hrvatske u akciji „Oluja“.

"Prije 29 godina, u akciji „Oluja“ ubijeno je ili nestalo oko 2000 Srba, dok je više od 220.000 protjerano. Danas su Srbi iz svih krajeva bivše Jugoslavije i svijeta poslali jasnu poruku da njegujući sjećanje na sve one koji su nevino stradali ili su svoje živote položili za očuvanje nacionalnog bića, jačaju jedinstvo srpskog naroda i stvaraju temelj njegove bolje budućnosti", saopšteno je iz NSD-a.

Na Fejsbuku se oglasio i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

"Na poziv Vlade Srbije, zajedno sa svojim kolegama, prisustvovao sam Danu sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja". Kultura sjećanja je jako važna za cjelokupan srpski narod i zato me raduje što smo se danas okupili u Loznici iz svih krajeva da pokažemo da ne zaboravljamo naše žrtve", naveo je Kovačević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније