Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ RTS/Agencije ]

03. 09. 2024. 06:57 >> 06:58
Čitaj mi:

Sukob Izraela i Hamasa

Bajden: Hamas će platiti za zločine; U Gazi vakcinisano 159.000 djece

Sukob Izraela i Hamasa – 333. dan. Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je da će lideri Hamasa platiti za ubistvo šestoro talaca, među kojima i američko-izraelski državljanin, koji su od 7. oktobra držani u Pojasu Gaze. Izraelska policija je sinoć uhapsila desetoro među hiljadama demonstranata koji su protestovali ispred kuće premijera Benjamina Netanjahua u Jerusalimu.

Palestinski mediji: Napad IDF-a na izbjeglički kamp na Zapadnoj obali

Palestinski mediji izvještavaju o napadu izraelskih dronova na zgradu u izbjegličkom kampu Tulkarem, na Zapadnoj obali.

U izvještaju se navodi da su četiri osobe lakše povrijeđene u udaru koji se dogodio u naselju Al-Hamam u Tulkaremu. Za jednog od povrijeđenih se navodi da je bolničar palestinskog Crvenog polumjeseca.

Jedan broj Palestinaca priveden je u sukobima sa izraelskom vojskom na drugim mjestima u Tulkaremu, dodaje se u izvještaju, prenosi Times of Israel.

Ranije u ponedjeljak uveče, IDF je saopštio da je izveo napad dronom na grupu palestinskih naoružanih napadača koji su otvorili vatru na trupe u gradu Tulkarem.

Rečeno je da će više detalja biti saopšteno kasnije.

U Gazi protiv dječje paralize vakcinisano 158.992 djece

Medicinski timovi vakcinisali su u Gazi 158.992 djece protiv dječje paralize nakon dva dana složene kampanje vakcinacije u tom području, saopštilo je ministarstvo zdravlja palestinske enklave.

Cilj kampanje koja će trajati šest dana je da se vakciniše oko 640.000 palestinske djece, a ona je uslijedila nakon što je ovog mjeseca u Gazi otkriven prvi slučaj poliomijelitisa posle 25 godina, prenijela je Al Džazira.

Izrael je pristao da napravi pauzu u vojnoj ofanzivi u Gazi kako bi omogućio zdravstvenim radnicima da daju vakcine, naveli su zvaničnici UN.

Hamas je takođe obećao da će obustaviti dejstva kako bi podržao napore oko vakcinacije djece.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније