Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

13. 09. 2024. 12:35 >> 12:35
Čitaj mi:

UCG

Predavanje sociološkinje religije Grejs Dejvi u Rektoratu

Znamenita britanska sociološkinja i profesorica emerita Univerziteta u Ekseteru Grejs Dejvi, održaće predavanje na temu religije u savremenoj Evropi, u ponedjeljak, 16. septembra, u 11.00 sati, u svečanoj sali Rektorata Univerzitetu Crne Gore (uz obezbijeđen simultani prevod), navedeno je iz UCG.

U okviru svog predavanja „Religija u savremenoj Evropi: kontekst koji se stalno mijenja", Dejvi će se baviti političkim, kulturnoistorijskim i socioekonomskim aspektima savremenih trendova sekularizacije na evropskom kontinentu, uz poseban osvrt na specifičnosti crnogorskog konteksta.

"Kao autorka više knjiga i velikog broja akademskih članaka na temu sekularizma, sekularizacije i religioznosti na Zapadu, Grejs Dejvi je danas jedan od vodećih svjetskih autoriteta u oblasti sociologije religije. Dejvijino predavanje organizovano je od strane Instituta za napredne studije Univerziteta Crne Gore, u okviru projekta „Beyond the Anticlerical Paradigm: Rethinking Secularism in Contemporary Montenegro”, koji je podržan grantom Univerziteta u Oksfordu", navodi se u saopštenju.

Predavanje je otvoreno za javnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније