Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ RSE ]

13. 09. 2024. 14:30 >> 14:30

PESKOV

Moskva nije saglasna sa izjavom Erdogana o Krimu

Rusija nije saglasna sa komentarom turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana da bi Krim trebalo da se vrati pod kontrolu Ukrajine, izjavio je u petak portparol Kremlja, Dmitrij Peskov.

"Ovdje imamo potpuno različita mišljenja. Istovremeno, ne odustajemo od pokušaja da turskim prijateljima i kolegama objasnimo naše gledište, naš stav", rekao je on.

Erdogan je u srijedu rekao da je podrška Turske teritorijalnom integritetu, suverenitetu i nezavisnosti Ukrajine nepokolebljiva i da je povratak Krima Ukrajini, koji je Rusija anektirala 2014. godine, zahtjev međunarodnog prava.

Turska i Sjedinjene Države, kao i Generalna skupština Ujedinjenih nacija, smatraju aneksiju nezakonitom.

Peskov je rekao da je Erdogan pod pritiskom Sjedinjenih Država zbog tradicionalno bliskih ekonomskih veza sa Moskvom, prenosi Rojters.

Kremlj je ove sedmice najavio moguću posjetu ruskog predsjednika Vladimira Putina Turskoj kada pripreme budu završene.

Turska, članica NATO-a, imala je ključnu ulogu posrednika tokom rata Rusije i Ukrajine, prije svega kada je riječ o izvozu ukrajinskog žita koje je dugo bilo zaglavljeno u lukama.

Turska i Srbija su jedine zemlje kandidatkinje za članstvo u Evropsku uniju koje nijesu uvele sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније