Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

13. 09. 2024. 11:16 >> 11:16

MILATOVIĆ

Dobrosusjedska saradnja i sprovođenje suštinskih reformi prioritet na putu ka EU

Predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, sastao se sa specijalnim izaslanikom Francuske za Zapadni Balkan, Reneom Trokazom.

"Tokom otvorenog i sadržajnog razgovora, potvrđeni su odlični i prijateljski odnosi između Crne Gore i Francuske. Ove dvije zemlje njeguju intenzivnu bilateralnu saradnju, savezništvo u okviru NATO-a, te podršku Francuske evropskim integracijama Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Milatović je, kako se navodi, naglasio  da Crna Gora, kao lider u pregovaračkom procesu, mora iskoristiti ovaj trenutak kako bi ispunila preostale zadatke i postala punopravna članica Evropske unije do 2028. godine.

"On je istakao da su dobrosusjedska saradnja i sprovođenje ključnih reformi prioriteti za donosioce odluka. Takođe, Milatović je naglasio da bi učlanjenje Crne Gore u EU poslalo pozitivan signal ostalim zemljama kandidatima, potvrđujući da se reforme isplate i da proces proširenja EU ostaje aktivan", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je francuski izaslanik Trokaz potvrdio  da će Francuska nastaviti snažno podržavati napore Crne Gore na putu ka EU, ističući da Crna Gora predstavlja važnog partnera u regionu Zapadnog Balkana.

"Predsjednik Milatović je takođe izrazio zadovoljstvo zbog nadolazećeg učešća na Samitu Frankofonije u Parizu, koji će se održati 4. i 5. oktobra. Ovaj događaj predstavlja priliku za daljnje jačanje međunarodnog položaja Crne Gore", zaključeno je u saopštenju Kabineta predsjednika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније