Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 09. 2024. 14:43 >> 14:43

Krapović sa Rugeom

Crna Gora opravdava status pouzdanog saveznika

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas sa v.d. zamjenika generalnog sekretara NATO i pomoćnikom generalnog sekretara NATO za političke odnose i politiku bezbjednosti ambasadorom Borisom Rugeom, u sklopu njegove posjete Crnoj Gori.

"Krapović je naglasio značaj jedinstva i odlučnosti evroatlantske zajednice i njenih partnera, u kontekstu suočavanja sa prijetnjama koje potiču iz svih strateških pravaca i domena. Kazao je da se kompleksna globalna bezbjednosna dešavanja reflektuju i na regionalnom planu, navodeći primjer Zapadnog Balkana, gdje je situacija mirna, ali sklona destabilizaciji. Zato je, naglasio je ministar, posebno značajno prisustvo međunarodne zajednice, prevashodno NATO i EU. Krapović je dodao da se time šalje i snažan politički signal da NATO i cijela međunarodna zajednica ostaju posvećeni očuvanju stabilnosti ovog regiona", kaže se u saopštenju.

Krapović je dodao da će Crna Gora nastaviti da konkretnim doprinosom opravdava ulogu pouzdanog NATO saveznika u regionu.

Naglasio je da je prioritet Vlade održavanje dobrosusjedskih odnosa i jačanje regionalne saradnje, a da Crna Gora svoju poziciju koristi kako bi promovisala evropsku i evroatlantsku budućnost Zapadnog Balkana kao jedinog garanta dugoročnog mira i prosperiteta regiona.

Ambasador Ruge je istakao da je Crna Gora cijenjena NATO saveznica i zahvalio se na doprinosu koji naša država pruža kroz učešće u NATO misijama, operacijama i aktivnostima. Pozdravio je ulogu Crne Gore kao faktora stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i istakao značaj budnosti NATO saveza i koordinisane akcije sa drugim međunarodnim akterima na terenu, kao što je EU, kao najbolju prevenciju destabilizacije.

Ambasador Ruge je takođe apostrofirao značaj pune implementacije odluka donijetih na Samitu u Vašingotnu, a u cilju očuvanja kredibiliteta Alijanse u složenim geopolitičkim okolnostima.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније