Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

RSE [ M.V. ]

13. 09. 2024. 14:03 >> 14:03

BAVARSKA

Uhapšen Sirijac pod optužbom da je htio da napadne njemačke vojnike

Njemačka policija je u petak u saveznoj pokrajini Bavarskoj uhapsila Sirijca pod optužbom da je pripremao napad s islamističkom pozadinom na vojnike Oružanih snaga Njemačke. 

"Osumnjičeni 27-godišnjak je pripremao napad mačetama s namjerom da ubije vojnike Bundesvera u centru grada Hofa", izvijestilo je državno tužilaštvo u Minhenu. 

U saopštenju se navodi da je uhapšeni Sirijac planirao da vojnike napadne tokom pauze za ručak sa namjerom da "ubije što je više moguće njih".

"Time je osumnjičeni, za kojeg se pretpostavlja da je sljedbenik radikalno islamističke ideologije, htio među građanima da proširi strah i paniku", saopšteno je.

Sirijac, za kojeg se ne navodi kada je i pod kojim okolnostima stigao u Njemačku, uhapšen je u četvrtak u blizini grada Hofa na sjeveru Bavarske.

U Solingenu je krajem avgusta jedan Sirijac izvršio napad na gradskom slavlju i pritom ubio troje i povrijedio osmoro osoba.

Taj napad je pokrenuo novu raspravu o odnosu Njemačke prema nereguliranim migracijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније