Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

13. 09. 2024. 14:40 >> 14:40

Jelena Božović

Uvođenje prinudne uprave u Berana i Šavniku jedini način da se osigura nesmetan rad u te dvije opštine

Uvođenje prinudne uprave i odbora povjerenika od strane Vlade Crne Gore u Opštini Berane je jedini način koji osigurava da ta lokalna samouprava funkcioniše nesmetano i da građani imaju administraciju koja izvršava i rješava nagomilane probleme, poručila je poslanica Nove srpske demokratije (NSD) Jelena Božović.

“Smatram da je ovaj model neophodno primjeniti i u Šavniku, u kojoj nelegitimnu i nelegalnu vlast vrše odbornici kojima je mandat prestao prije dvije godine, što je već odavno postao neslavni rekord regiona, Evrope, a vjerujem i svijeta”, kazala je Božović.

Poslanica NSD-a je dodala da “Vlada Crne Gore, kao institucija koja vodi unutrašnju (i spoljnu) politiku ove zemlje, dužna je da interveniše kada vlast na lokalnom nivou u kontinuitetu ne funkcioniše i ne ispunjava svoje nadležnosti prema građanima koji su je na izborima birali”.

“Izuzetno je važno da Vlada Crne Gore povrati red u ove dvije opštine i omogući građanima regularan rad i funkcionalnost lokalnih institucija”, zaključila je Božović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније