Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

27. 07. 2024. 18:13 >> 18:14
Čitaj mi:

ucg

Vukčević predsjednik Studentskog parlamenta, Kardović student povjerenik

Student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Jakov Vukčević izabran je za predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (SPUCG), dok je studentkinja Ekonomskog fakulteta, Zerina Kardović izabrana za studenta povjerenika UCG.

Kako je saopšteno iz SPUCG na sjednici, održanoj 25. jula 2024. godine, u multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportsko – kulturnog centra UCG, konstituisan novi saziv ovog krovnog studentskog predstavničkog tijela, jedinog državnog univerziteta u Crnoj Gori, i izabrano novo rukovodstvo za mandatni period 2024 – 2026. godine.

"Za predsjednika SPUCG izabran je student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Jakov Vukčević, a za studenta povjerenika UCG izabrana je studentkinja Ekonomskog fakulteta, Zerina Kardović. Za generalnog sekretara SPUCG izabran je student Fakulteta političkih nauka, Vedran Vujisić, a za studentskog ombudsmana UCG studentkinja Pravnog fakulteta, Ivana Popović. Studentske interese u Senatu UCG, pored Vukčevića, zastupaće i Kardović, Tripko Janjić, Ognjen Kovačević, Andrija Ćalasan, Hamza Hot i Miloš Čolaković", ističe se u saopštenju SPUCG.

U saopštenju se dodaje da će predstavnici studenata u Upravnom odboru UCG biti Vedran Vujisić, Ivana Popović i Aleksandar Banjević.

"Glas studenata u Etičkom odboru UCG biće student Filozofskog fakulteta, Petar Obadović, a student Elektrotehničkog fakulteta, Aleksa Pavlićević, delegiran je za predstavnika u Odboru za upravljanje sistemom kvaliteta UCG", piše u saopštenju.

Iz SPUCG su kazali da je na sjednici održanoj 25. jula, novoizabrani predsjednik predstavio okvirni plan rada i zajedno sa rukovodstvom definisao ciljeve koji će biti u fokusu novog saziva SPUCG.

"Nekompatibilnost sistema visokog obrazovanja i modela studija sa tržištem rada u Crnoj Gori, nepostojanje studentskog servisa, te i pored poboljšanja, nizak studentski standard i neadekvatna infrastruktura - mapirani su kao ključni problemi studentske populacije", kazali su iz SPUCG.

U saopštenju piše i da će novi saziv SPUCG insistirati na prioritetnom rješavanju pitanja koja se tiču studentskog standarda, unapređenje postojećih i izgradnju novih infrastrukturnih kapaciteta Univerziteta, ali i kapaciteta za smještaj i ishranu studenata, donošenju novog Zakona o visokom obrazovanju sa promjenom modela studija, formiranju studentskog servisa kao sistema posredovanja prilikom zapošljavanja studenata u toku studija, te evaluaciji postignutih rezultata i reformi programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem.

"Novoizabrano rukovodstvo će se, u narednom periodu, obratiti studentskoj i široj javnosti kako bi, tim putem, detaljnije predstavili ciljeve i program rada novog saziva krovne studentske organizacije Univerziteta Crne Gore", zaključuje se u saopštenju SPUCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније