Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

13. 09. 2024. 08:36 >> 09:04
3
Čitaj mi:

ĆALOVIĆ MARKOVIĆ

"Ukoliko se ne sprovede veting Vesna Medenica nikada neće biti osuđena"

Izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović Marković kazala je da ukoliko se ne sprovede veting u pravosuđu Vesna Medenica nikada neće biti osuđena. 

Ćalović Marković je gostujući u "Dobro jutro Crna Goro" kazala da se nada da će javnost početi da dobija argumentovane informacije od institucija povodom svih afera u Crnoj Gori.

"Smatram da je važno što je Binali Čamgoz izručen svojoj matičnoj zemlji i da bi bilo važno da se tužilaštvo pozabavi motivima prethodnog ministra pravde da to izručenje na neki način onemogući. Radi se o licu koje se povezuje sa kriminalnim strukturama kako u Turskoj tako i u Crnoj Gori", istakla je Čalović Marković.

Nadam se da će uskoro tužilaštvo izaći sa informacijom o tome da li postoje neki motivi koji su kriminalni i koji su doveli do toga da on ikadostane u Crnoj Gori.

"Takođe imamo situaciju sa aferom Do Kvon da ona i dalje tapka u mjestu. Svima bi bilo u interesu da se otkrije puna istina u vezi sa ovim slučajem

Poručuje da je iznenađena da nemamo reakciju tužilaštva za optužbe da je Do Kvon nelegalno finansirao izborne kampanje.

"Nadam se da ćemo konačno za sve ove afere koje se otvaraju početi da dobijamo argumentovane informacije od institucija", istakla je Ćalović Marković.

Ističe da predmete Katnića, Veljovića, Medenice, koči korupcija, politizacija i infiltriranost organizovanog kriminala u sudstvu.

"To je ključno pitanje za novog ministra pravde. On nije ni pokušao da odgovori šta će biti o vetingu u pravosuđu, tužilaštvu, policiji, sudstvu... Ta priča je stavljena je po strani", kazala je Ćalović Marković.

Naglašava da ukoliko se ne sprovede veting da Vesna Medenica nikada neće biti osuđena. 

"Smatram da ukoliko ne budemo sproveli veting, Vesna Medenica nikada neće biti osuđena. Ona je bila vedeta tog sudstva u tako dugom periodu, sigurna sam da ima dovoljno kompromata za razne sudije koje će biti uključene u njeno suđenje na raznim nivoima, da će obezbijediti kao što je i do sada obezbijedila odlaganje ročišta, da će obezbijediti da nikada ne dočeka pravdu", kazala je Ćalović Marković.

Kada se izabere direktor ASK-a, Ćalović Marković ističe da se određeni predmeti moraju izvući iz fioka, kao što su finansiranje političkih partija, pitanje imovine javnih funkcionere koje su iz MANS-a godinama prijavljivali, od Mila Đukanovića, preko Milivoja Katnića pa Vesne Medenice i Jelene Perović, kao i brojnih javnih funkcionera za koje postoje sudske presude da Agencija nije postupala po zakonu.

"Ne samo što nije postupljeno po našim inicijativama,a već nije postupano ni nakon presuda", istakla je ona.

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније