Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M.

13. 09. 2024. 11:39 >> 11:41

Uprava za igre na sreću

Za osam mjeseci skoro 21 milion eura prihoda od igara na sreću i nagradnih igara

Ukupni prihodi od igara na sreću i nagradnih igara, zaključno sa 31. avgustom iznose 20.892.133,67 eura, što predstavlja povećanje od 82,46 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine, saopšteno je iz Uprave za igre na sreću.

Kako su podsjetili, izmjenama Zakona o igrama na sreću od 1. januara ove godine počela je primjena oporezivanja varijabilnog dijela koncesione naknade za priređivanje igara na sreću putem interneta i drugih telekomunikacionih sredstava, po kom osnovu je dodatno naplaćeno 5.720.052,43 eura, pa shodno tome ukupni prihodi u ovom segmentu iznose 7.454.891,14 eura, zaključno sa avgustom 2024. godine.

“U istom periodu zabilježen je i porast prihoda od kazinskih igara za 122,04 odsto, čiji je iznos 3.126.527.40 eura. Takođe, po osnovu kladioničkih igara prihodovano je 6.322,487.94 eura, čime je i taj segment naplate uvećan za 6,13 odsto”, kazali su u saopštenju.

Prema njihovim riječima, navedeni podaci ukazuju da je naplata zakonom propisanih obaveza priređivača prema državi na visokom nivou sa trendom daljeg rasta, “što je u skladu sa jasnim stavom Vlade Crne Gore da ubiranje prihoda od igara na sreću bude značajnije regulisano u korist budžeta Crne Gore”.

Prema evidenciji Uprave trenutni broj registrovanih priređivača je 38.

“Uprava za igre na sreću, pored svojih redovnih obaveza, planira da u narednom periodu usmjeri svoje aktivnosti na kampanje koje će imati za cilj informisanje javnosti o rizicima stvaranja zavisnosti od kockanja sa posebnim akcentom na maloljetničko kockanje. Rad na suzbijanju ovog izuzetno važnog problema zahtijeva sveobuhvatno angažovanje vladinih institucija, nevladinog sektora, roditelja, kao i samih priređivača igara na sreću”, saopštili su iz te Uprave.

Zajedničko djelovanje svih relevantnih aktera u društvu smatraju neophodnim, a sve u cilju pomoći i edukacije mladih ljudi, naročito maloljetnika, kako bi im se predočile sve opasnosti stvaranja zavisnosti od kockanja.

“U tom smislu potrebno je usredsrediti se na afirmaciju onih hobija i aktivnosti kojima se promovišu zdravi stilovi života. Takođe, naglašavamo potrebu da i priređivači igara na sreću rade na promociji odgovornog kockanja kroz jasne poruke upućene mladima, kao i korišćenje mehanizama pomoći svima koji potencijalno imaju problem sa kockanjem. Uprava za igre na sreću će u tom smjeru dati puni doprinos ostvarenju pozitivnog uticaja na mlade naraštaje”, zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније