Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Beta ]

22. 08. 2024. 22:13 >> 22:13
Čitaj mi:

rat u gazi

Izraelci gađali ciljeve Hezbolaha u odgovoru na 50 raketa ispaljenih na Izrael

Izraelska vojska saopštila je danas da je protekle noći izvela "opsežne" udare iz vazduha na ciljeve Hezbolaha u južnom Libanu.

Borbeni avioni su gađali skladišta oružja, zgrade koje koristi Hezbolah i lansere za rakete na deset različitih mjesta na jugu Libana, navodi se u saopštenju vojske.

Bio je to odgovor na raketni napad Hezbolaha koji je u srijedu ispalio 50 projektila na grad Kacrin na Golanskoj visoravni, u kojem je jedna osoba ranjena i pričinjena je materijalna šteta.

Jutros su se oglasile sirene za protivraketnu uzbunu u Kirjat Šmoni i okolnim mjestima na sjeveru Izraela.

Izraelski mediji prenose pisanje Vašington posta, koji se poziva na američke zvaničnike, da je Iran možda ubijeđen da odloži direktan napad na Izrael, ali da ohrabruje proiranski Hezbolah da napadne.

Vođa ekstremističkog Hezbolaha Hasan Nasralah ima za cilj da izvodi ciljane napade kako bi osvetio ubistvo svog najvišeg komandira Fuada Šukra umjesto da ispali baražnu raketnu vatru na gradove poput Tel Aviva i time rizikuje da izazove regionalni rat.

Iran je poslije raspoređivanja američkih vojnih snaga u regionu odvraćen od direktnog napada na Izrael, zbog ubistva lidera palestinskog Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu 31. jula, a samo nekoliko sati poslije ubistva Šukra u Bejrutu, rekli su zvaničnici.

Izrael nije ni potvrdio, ni porekao umiješanost u Hanijeovu smrt, a Šukr je ubijen u izraelskom udaru na zgradu u glavnom gradu Libana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније