Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ RTS ]

22. 08. 2024. 12:49 >> 12:50
1

SAD

Prvi Trampov skup na otvorenom, neprobojno staklo i jake mjere bezbjednosti

Republikanski predsjednički kandidat i bivši predsjednik SAD Donald Tramp govorio je u Sjevernoj Karolini, na prvom skupu koji je održan na otvorenom od kako je prošlog mjeseca ranjen na mitingu u mjestu Batler u državi Pensilvanija.

Nakon pucnjave u kojoj je Tramp pogođen u uho, jedan čovjek poginuo, a dvije osobe ranjene, tajna služba je izdala privremenu preporuku da bivši predsjednik drži mitinge samo u zatvorenim prostorima, međutim prošle nedelje je saopšteno da će se na skupovima na otvorenom koristiti neprobojno staklo.

Trampov nastup u Sjevernoj Karolini odgovor je na dešavanja na Demokratsku nacionalnu konvenciju koja se ove nedelje održava u Čikagu.

Skup u gradu Ešborou je otvoren kratkim, jednominutnim govorom republikanskog kandidata za potpredsjednika Džeja Di Vensa, a Trampa je potom pozvao na binu kandidata za guvernera Sjeverne Karoline Marka Robinsona.

Tramp je više puta nazvao Kamalu Haris "drugaricom Kamalom" i ponovio svoju tvrdnju da je Harisova kandidatkinja ekstremne ljevice.

Tramp je fokus govora usredsredio na nacionalnu bezbjednost i na to kako je cijeli svijet bio bezbjedniji dok je on "sjedio za prelijepim, odlučnim stolom u Ovalnom kabinetu".

"Svijet je u plamenu. A Kamala i Bajden su nas doveli do ivice Trećeg svetskog rata", rekao je Tramp sa podijuma okruženog neprobojnim staklom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније