Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./Beta

22. 08. 2024. 20:20 >> 20:21
Čitaj mi:

sa ciljem smanjenja nasilja

Belgija: Mnoge francuske škole zabraniće upotrebu pametnih telefona

U 373 škola u belgijskom regionu Valonija, u kojima se govori francuski, zabraniće upotrebu pametnih telefona naredne školske godine, sa ciljem smanjenja vršnjačkog nasilja, prenosi danas belgijska agencija Belga.

Tokom školske godine ta zabrana će biti na snazi u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u regionu Valonije.

Zabrana je dio borbe protiv vršnjačkog maltretiranja. Pored toga, brojne studije ukazuju na efekte prekomjernog izlaganja pametnim telefonima na zdravlje.

Mjera će uticati na ukupno 132.600 učenika. U nekim školama pravilo će važiti već od sljedećeg ponedjeljka, kada počinje školska godina.

Zabrana, međutim, ne znači da će škole prestati da rade sa digitalnim alatima. I dalje će biti mjesta za pametne telefone u lekcijama o medijskom obrazovanju ili vještačkoj inteligenciji.

U Flandriji zabrana pametnih telefona za sada nije u planu, iako tamo škole mogu same da odluče u kojoj mjeri je korišćenje pametnih telefona dozvoljeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније