Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina/M.L.B.

14. 08. 2024. 08:35 >> 08:35

širom Engleske i Sjeverne Irske

Više od hiljadu osoba uhapšeno nakon nereda u VB

Britanske vlasti su uhapsile su više od hiljadu ljudi nakon višednevnih nereda koji su uključivali nasilje, paljevine i pljačke, kao i rasističke napade, saopštila je Komisija šefova nacionalne policije (NPCC).

Neredi su uslijedili nakon ubistva tri djevojčice 29. jula u gradu Southport na sjeveru Engleske, koje je pripisano mladiću za kojeg se, na osnovu dezinformacija na internetu, tvrdilo da je musliman i imigrant.

Kako prenosi Al Džazira, NPCC je objavio da su 1.024 osobe uhapšene, a 575 optuženo.

“Ovaj alarmantni incident izazvao je pravi strah među ljudima na meti ovih nasilnika", rekao je tužilac Tomas Paver.

Nasilje je izbilo u gradovima širom Engleske i Sjeverne Irske, ali je broj nereda smanjen otkako su prošle sedmice pojačani napori da se identifikuju umiješani.

Mnogi su ubrzo zatvoreni, a neki su dobili i duge zatvorske kazne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније