Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

15. 08. 2024. 22:35 >> 22:35
Čitaj mi:

opozicioni lider preminuo u zatvoru

Julija Navaljna: Rusija neće pokrenuti krivičnu istragu o Aleksejevoj smrti

Ruske vlasti odbile su da pokrenu krivičnu istragu o smrti opozicionog lidera Alekseja Navaljnog koji je preminuo u zatvoru, izjavila je njegova supruga Julija Navaljna.

Navaljni, najžešći politički kritičar režima ruskog predsjednika Vladimira Putina, umro je u februaru u udaljenoj zatvorskoj koloniji na sjeveru zemlje dok je služio 19-godišnju kaznu zbog optužbi za ekstremizam.

Ruski zvaničnici nisu dali puno detalja o smrti Navaljnog sem da je opozicionar umro prirodnom smrću nakon šetnje oštro demantujući umiješanost i u trovanje i u njegovu smrt.

Julija Navaljna je objavila na društvenim mrežama da je dobila pismo od ruskih istražitelja u kojem se detaljno navodi uzrok smrti njenog muža.

Ona je navela da joj je poručeno da je Navaljni umro od kombinacije „desetak različitih bolesti.“ Istražitelji su joj rekli da je opozicionar konačno umro od aritmije ili nepravilnog rada srca.

Navaljna je osporila verziju događaja ruskih zvaničnika i rekla da njen muž nije pokazivao nikakve simptome srčanih bolesti dok je bio živ.

„To je laž. Kriju šta se zaista dogodilo tog dana… kada se Aleksej razbolilo, nije odveden u hitnu pomoć već nazad u kaznenu ćeliju. Tamo je on umirao sam“, navela je ona.

U pismu se navodi da zvaničnici neće pokrenuti krivičnu istragu o smrti opozicionara jer nije počinjen nikakav prekršaj.

„Sve dok je Putin na vlasti, neće biti istrage“, rekla je Navaljna, obećavajući da će nastaviti da ispituje okolnosti smrti svog supruga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније