Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ N1 ]

15. 08. 2024. 20:15 >> 20:15
Čitaj mi:

OSOBA SE ZARAZILA DOK JE BORAVILA U AFRICI

Potvrđen prvi slučaj majmunskih boginja u Evropi

Švedska Agencija za javno zdravlje zabilježila je, kako je saopšteno, prvi slučaj nove, zarazne varijante malih boginja van afričkog kontinenta.

Osoba se zarazila dok je boravila na području Afrike gdje je vlada velika epidemija mpoksa Clade I, saopštila je agencija.

Ova vijest stiže samo nekoliko sati nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila majmunske boginje globalnom javnom zdravstvenom krizom, drugi put u dvije godine pošto se virusna bolest iz Demokratske Republike Kongo proširila na susjedne zemlje, piše BBC.

Majmunske boginje se mogu prenijeti bliskim kontaktom. One su u rijetkim slučajevima fatalne, a simptomi su uglavnom su blagi. Izazivaju simptome slične gripu i gnojne lezije na tijelu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније