Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

A.M.

15. 08. 2024. 09:37 >> 09:37
Čitaj mi:

BRITANSKI MEDIJ

"Crna Gora zaslužuje naziv evropske hit destinacije ovog ljeta"

"Biser Balkana, Crna Gora, zaslužuje naziv evropske hit destinacije ovog ljeta", poručili su voditelji jednog od najuticajnijih TV programa u Velikoj Britaniji u emisiji "This Morning". Kako je saopšteno iz NTO to je jedan od najuticajnijih programa u Velikoj Britaniji, a 6. avgusta emitovano je direktno uključenje iz Kotora u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Lokalne turističke organizacije Kotora.

Na početku emisije, voditelji su istakli da je Crna Gora proglašena jednom od najlepših destinacija na svijetu i da je na putu da postane jedna od najpoznatijih evropskih turističkih destinacija, poručivši: "Biser Balkana, Crna Gora, zaslužuje naziv evropske hit destinacije ovog ljeta."

Milionskom auditorijumu u Velikoj Britaniji i širom Evrope prikazani su prelijepi kadrovi Bokokotorskog zaliva i Starog grada Kotor, uključujući intervju sa izvršnim direktorom žičare Kotor Cable Car Markom Kusom.

Na pitanje Džon Toroda poznatog kuvara, zašto ljudi dolaze u Kotor, Mark je odgovorio: "Prije svega, zbog nasljeđa i kulture, ali i zbog fascinantne prirode." Dodao je: "Vraćajući se u prošlost, prije 100 godina postojala je stara austrougarska žičara koja je povezivala Kotor i Cetinje. San i ambicija su ponovo uspostavile ovu vezu između Kotora i stare kraljevske prijestonice Cetinja."

Pored vožnje žičarom, gledaoci su imali priliku da se upoznaju sa istorijom Starog grada Kotora. Potom su, putem direktnog uključenja iz restorana poznatog po odličnim morskim specijalitetima, gledali Džona Toroda kako priprema ručak sa školjkama i lokalnim delicijama.

“Kristalno čista voda, sunce, kulturno nasljeđe i sjajna hrana – Crna Gora nije razočarala. Ostaviću vas da uživate u pogledu,” odjavio se iz emisije Džon Torod, naglašavajući očigledne ljepote i atraktivnosti Crne Gore koje su impresionirale gledaoce.

Voditelji ovog popularnog programa su zaključili emisiju pozivajući gledaoce da ove godine istraže Crnu Goru, ističući odličan odnos cijene i kvaliteta u svim segmentima turističke ponude.

Emisija "This Morning" postiže rekordnu gledanost, sa 11 miliona pratilaca na društvenim mrežama i skoro 130 miliona pregleda video sadržaja mjesečno.

Prilog iz Crne Gore možete pogledati na linku: https://youtu.be/DZ3L3rOSp9I

Pored NTO CG i LTO Kotor, snimanje emisije podržali su “Kotor Cable Car” i “Oyster Farm Školjke Boke”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније