Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.L.B.

15. 08. 2024. 13:39 >> 13:39

OBJAVLJENA LISTA

Crna lista opet ista: Najveći dužnici Plantaže, CRBC...

Poreska uprava (PU) objavila je Crnu listu na kojoj se nalaze imena poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga.

Prva na listi 200 najvećih dužnika sa oko 11,8 miliona eura duga je firma “Spic ronghe international (Montenegro) limited” registrovana u Podgorici, koja je učestvovala u gradnji vjetroparka na brdu Možura.

Prema podacima iz centralnog registra, to preduzeće se bavi posredovanjem u prodaji mašina i industrijske opreme, brodova i aviona, a izvršni direktor joj je Rajko Stanišić.

Osnivač preduzeća je “Spic ronghe international financial leasing limited” iz Hong Konga.

Nešto manji iznos od 11,6 miliona eura duguje kompanija Kineska kompanija "China Road and Bridge Corporation", koja je gradila auto-put u Crnoj Gori.

Na listi 50 poreskih dužnika sa dugom po osnovu poreza i doprinosa na lična primanja, su Plantaže sa dugom od 13,5 miliona eura, slijedi Željeznički prevoz sa dugom od 6,4 miliona, pa Željeznička infrastruktura koja duguje 5,2 miliona.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније