Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Aljazeera ]

17. 07. 2024. 07:56 >> 07:58
1
Čitaj mi:

Stručnjaci tvrde

Tajna služba napravila ‘fatalni propust’ na Trampovom skupu

Napadač koji je izvršio neuspjeli atentat na Donalda Trampa pucao je s krova kojeg je Američka tajna služba označila kao mjesto izvan svoje sigurnosne zone, što je fatalni propust koji agencija nije smjela napraviti, tvrde dvojica bivših dužnosnika tajne službe.

 

Dva lokalna policajca koja su primila poziv o sumnjivoj osobi na području gdje se održavao skup bila su sama kada se jedan od njih, nakon što ga je partner podigao da provjeri krov, suočio s 20-godišnjim napadačem Thomasom Crooksom, rekao je okružni šerif Michael Slupe.

To je razotkrilo veliku rupu u osiguranju, rekao je bivši specijalni agent Tajne službe Kenneth Valentine, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

“Nije se smjelo dopustiti da se on popne na taj krov”, ističe Valentine i dodaje da je Tajna služba morala nekoga zadužiti za nadzor krovova okolnih zgrada kako bi, kao druga linija odbrane, zaustavila prijetnju.

Napadač je pucao na Trampa sa zgrade udaljene 140 metara, a osiguranje skupa tvrdi da je ona bila izvan štićenog prostora ali Valentine tvrdi da to “naprosto nije istina”.

“Ta zgrada se trebala naći unutar štićene zone. To je veliki propust”, rekao je bivši agent, ističući da je “agencija morala identifikovati tu zgradu kao sigurnosni rizik”.

“Njoj se nije smjelo moći pristupiti”, tvrdi Valentine.

Državna policija Pennsylvanije nije bila odgovorna za sigurnost unutar ili izvan štićenog prostora, podsjeća Slupe.

Naime, lokalna policija pomaže Tajnoj službi u osiguravanju mjesta, a agenti iz drugih agencija unutar Ministarstva unutrašnjih poslova, poput Uprave za sigurnost saobraćaja, povremeno pomažu, ali odgovornost je na Tajnoj službi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније