Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B. [ Milica Sekulić, TVCG ]

16. 07. 2024. 19:50 >> 19:50
Čitaj mi:

Sjednica Skupštine Opštine

U Beranama "zbunjeni" u vezi rokova, pomoć zatražili od Ministarstva

Ni danas nije završena sjednica Skupštine Opštine Berane koja je sazvana po hitnom postupku, kako bi se nakon ostavke Vuka Todorovića, birao novi predsjednik. Rok za imenovanje prvog čovjeka grada pravnici različito tumače, pa je lokalna skupština pomoć potražila od Ministarstva javne uprave. Odgovor bi mogli dobiti već sjutra.

Taman kada su svi odbornici očekivali da će se istekom roka za izbor novog predsjednika opštine 12. jula u ponoć kriza vlasti u Beranama završiti, iz redova vladajuće koalicije pozvali su se na drugačije tumačenje zakona.

Zato je predsjednik lokalnog parlamenta zatražio pomoć od Ministarstva javne uprave.

"Mi smo ovih dana razgovarali sa pravnicima koji su imali izdvojeno mišljenje. Jedni su tog mišljenja da danas ističe rok, drugi su mišljenja da ovaj rok je tek počeo da teče od dana nakon stupanja ostavke predsjednika opštine Vuka Todorovića. Tako da sam ja danas poslao dopis Ministarstvu javne uprave kako bi nam oni protumačili zakon i oni dali konkretno mišljenje po tom pitanju. Ukoliko su rokovi istekli onda već sve gerencije prelaze na Vladu. Vlada treba da da taj rok za skrećenje ovaj mandata skupštine i posle toga primutna uprava i onda izbori", kazao je predsjednik SO Berane Milun Rmuš.

Od odbornika vladajućeg DF-a i Demokrata niko nije želio da govori o trenutnoj situaciji, a iz grupe građana "Berane sad" očekuju da će do dogovora, ipak, doći.

Dok vlast ne želi da komentariše promjeranje roka u opoziciji imaju jasan stav.

"Nemaju kredibilitet da vode ovu opštinu. Socijalistička narodna partija je rekla i danas i u prethodnom periodu da su svi rokovi istekli. Predsjednik je podnio ostavku 13. juna, znači mjesec dana je već prošlo od njegove ostavke. Jedino realno rješenje su prijevremeni lokalni izbori i da riješimo sve probleme", ističe Ivan Radević iz SNP-a

"Mi ćemo da idemo prema vladi, jer mislim da u ovome momentu svi krše zakone. Mi tražimo izbore, izbori su jedini možda način da se ovi riješi", smatra Miro Nedić iz DPS-a.

A jesu li na pomolu vanredni izbori u Beranama ili će aktuelna vlast imati još vremena za dogovor, znaće se već sjutra kada će Ministarstvo javne uprave o tome donijeti odluku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније