Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

17. 07. 2024. 09:38 >> 09:38

VEĆA vidljivosti u evropskom prostoru

UCG postao član prestižne međunarodne mreže UNICA

Univerzitet Crne Gore (UCG) je postao član još jedne prestižne međunarodne mreže - UNICA (Network of Universities from the Capitals of Europe). UNICA mreža okuplja 53 univerziteta iz 40 glavnih gradova Evrope, na kojima studira preko 1.500.000 studenata i radi više od 150.000 zaposlenih. Ova mreža pruža platformu za saradnju, razmjenu ideja i najbolje prakse među članicama, s ciljem unapređenja visokog obrazovanja u Evropi.

Kao član UNICA mreže, Univerzitet Crne Gore će, kako navode u saopštenju, unaprijediti svoju vidljivost u evropskom prostoru visokog obrazovanja, u skladu sa Strategijom internacionalizacije za period 2021-2026.

Objašnjavaju da UNICA realizuje brojne aktivnosti kroz različite radne grupe, uključujući seminare za rektore, prorektore i druge predstavnike akademskog menadžmenta.

"Ovi seminari omogućavaju akademskim liderima da razmijene mišljenja i iskustva te diskutuju o najnovijim pitanjima koja utiču na visoko obrazovanje. Posebna pažnja posvećena je uključivanju studenata, čiji glas UNICA smatra ključnim u oblikovanju budućnosti visokog obrazovanja, ali i u suočavanju sa globalnim izazovima i problemima. Kao član UNICA mreže Univerzitet Crne Gore ima mogućnost da se aktivno uključi u rad više specijalizovanih radnih grupa koje se fokusiraju na razvoj inovativnih pristupa u različitim aspektima djelovanja univerziteta. Kancelarije za međunarodnu saradnju univerziteta članica imaju svoju radnu grupu koja omogućava razmjenu informacija i inovativnih pristupa internacionalizaciji. Radna grupa za istraživanje UNICA mreže fokusirana je na pitanja vezana za istraživačke politike, programe i finansiranje, kao i na razvoj Evropskog istraživačkog prostora (ERA)", navode u UCG.

UNICA Green&SDGs platforma fokusira se na održivost i ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih naroda, dok se posebna radna grupa bavi najnovijim konceptima u nastavi i učenju, učenju usmjerenom na studente, nove nastavne tehnologije, te alijanse evropskih univerziteta. Takođe, tu je i radna grupa koja okuplja prorektore za komunikacije i stručnjake koji rade na području odnosa s javnošću, komunikacije, odnosa s medijima i marketinga u kontekstu visokog obrazovanja.

UNICA Scholarly Communication fokusira se na evoluciju uloge univerzitetskih biblioteka u obrazovnim procesima i akademskom istraživanju, te u promjenjivom tehnološkom okruženju.

Članstvo UCG u UNICA mreži unaprijediće njegovu međunarodnu poziciju i saradnju, omogućavajući aktivan doprinos razvoju visokog obrazovanja u Evropi i bolju budućnost za studente i akademsku zajednicu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније