Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

17. 07. 2024. 08:10 >> 08:13
3
Čitaj mi:

konatar

Do stana za 900 eura po kvadratu

Kupovina prvog stana za 40. 000 porodica, odnosno 100.000 građana koji danas nemaju svoj stan zavisi od volje 81 poslanika u Skupštini Crne Gore, kazao je Portalu RTCG predsjednik poslaničkog kluba URA Miloš Konatar.

Ukoliko se, kako ističe, usvoji Zakon o Fondu "Stan za sve" koji je predložila URA građani će moći da kupe svoj prvi stan po cijeni izgradnje, tj. 900 eura po kvadratu.

"S obzirom na to da su osim poslanika Građanskog pokreta URA, podršku najavile i Demokrate iz parlamentarne većine, kao i poslanici DPS- a, Bošnjačke stranke, Posebnog kluba poslanika, SDa, HGI i DUA iz opozicije, ja očekujem da će ovaj zakon biti usvojen uprkos tome što su tokom rasprave protiv "Stana za sve" bili samo poslanici Spajićevog PESa i Mandićeve Nove srpske demokratije", ukazao je Konatar.

Istakao je da je poslije jučerašnje maratonske rasprave u Skupštini, ostalo samo da vjerujemo u dobru volju poslanika.

"A to je da omoguće građanima koji nemaju svoj stan, da ga kupe po povlašćenim uslovima od 900 eura po kvadratu, a takvih porodica je oko 40. 000 danas u Crnoj Gori" naveo je Konatar.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније