Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

17. 07. 2024. 08:33 >> 08:37

REKORDNO OTKRIĆE

U Paragvaju zaplijenjene četiri tone kokaina u pošiljci šećera

Vlasti Paragvaja objavile su da su sprovele najveću zapljenu kokaina u istoriji zemlje, nakon što su zvaničnici bili iznenađeni kada su pronašli više od četiri tone droge sakrivene u pošiljci šećera koja je trebalo da bude transportovana u Belgiju.

Predsjednik Santjago Penja rekao je novinarima da je rekordno otkriće, pod šifrovanim nazivom „Slatka operacija“, dodalo još jednu „veoma tužnu epizodu“ u istoriji Paragvaja koje su transformisale ovu strateški lociranu državu u ključno središte trgovine drogom u regionu.

Penja je izrazio nadu da će zapljena, procijenjena na oko 240 miliona dolara, poremetiti trgovinu kokainom i rekao je da policija goni one koji su odgovorni.

„Mislim da to šalje signal organizovanim bandama da ne koriste Paragvaj kao tranzit, oni će ovde naići na organe reda koji su odlučni i koji rade na koordinisan način“, rekao je on.

Agenti paragvajske agencije za borbu protiv droge, poznate kao Senad, u ponedjeljak su krenuli sa raspaktivanjem transportnih kontejnera napunjenih vrećama šećera od 40 kilograma u Puerto Kaakupemi, riječnoj luci u glavnom gradu Asunsionu. Još i danas traje sortiranje i mjerenje kokaina koji je bio skriven u teretu.

Još se ne zna odakle potiče droga. Za razliku od obližnjih Bolivije, Kolumbije i Perua, Paragvaj ne proizvodi kokain. Ali posljednjih godina ova mala država bez izlaza na more dospjela je na naslovne strane kao utočište za šverc – za cigarete i luksuznu robu pored droge.

To je izazvalo korupciju, pa čak i nasilje u zemlji koja ranije nije bila navikla na nasilje u vezi sa drogom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније