Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

17. 07. 2024. 09:20 >> 09:20
1

DEMOKRATE CRNE GORE

DPS u paralelnom univerzumu, zaboravili na njihove brojne afere

U Demokratskoj Crnoj Gori ističu da DPS kao da živi u paralelnom univerzumu u kojem nikada nijesu čuli za brojne afere u kojima su bili uplateni visoki funkcioneri te partije, ta da napadima na proces nabavke vozila za Upravu policije, žale za poslom koji je do sada imao povlašćeni preduzetnik.

Reagujući na izjave DPS u vezi sa nabavkom vozila za potrebe Uprave policije u Demokratama naglašavaju da prema posljednjim nastupima mogli bi konstatovati da je ovaj DPS došao iz univerzuma u kojem nikad nisu čuli za aferu "Telekom" i prodaju crnogorskog Telekoma uz kako rekoše mito najmanje dva crnogorska funkcionera i advokatice, sestre tada najvišeg vladinog funkcionera.

"Iz univerzuma iz kojeg dolazi ovaj DPS vjerovatno nema ni palih garancija od 200 miliona koje su platili građani, nema ni “Limenke", nema Dragana Brkovića, propalih privatizacija, trajekta kumova 'bivšeg' predsjednika, prodaje, pa ponovne kupovine kampa na Zlatici, nema naravno, ni 'ničije kuće'. Prva banka u tom univerzumu nije bracova, prvi milion nije milion, 'bivši' predsjednik u tom univerzumu u Skupštini Crne Gore nije slagao da je dobio kredit za prvi milion od Pireus banke na ugled, a ne da je firma sa Kipra bila garant keš kolateralom trajket kumova dobitnika tranzicije. U tom univerzumu 'bivši' predsjednik dok je bio premijer izgleda nije potpisivao svom sinu koncesije za hidrocentralu, nije od usta građana odvajao za biznis svog sina čije firme sigurno u tom univerzumu nemaju neto dobit samo u jednoj godini 14 miliona eura",navode u saopštenju.

U tom univerzumu, kako dodaju, nema ni kriminalaca, nema Kavačkog, Škaljarskog klana, nema Radoja Zvicera, nema Ljuba Milovića i 50 miliona na računu, nema Zorana Lazovića i skidanja zabrane ulaska koljačima u Crnu Goru, nema njegovog sina Petra tajnog agenta, nema grafita u Pljevljima za koje su tada sramno optuživali političke protivnike, nema monstruoznog slavljena ubistava na Grahovu, nema ni potpuno zaboravljenog Sveta Marovića, prvog policajca Veljovića, nema ni Vesne Medenice, Milivoja Katnića i desetine drugih uhapšenih funkcionera.

"U konačnom, izgleda da ovaj DPS dolazi iz univerzuma u kojem nema ni čuvenog tenderaša Osmanagića koji je na godišnjem nivou zarađivao blizu 800.000 eura od iznajmljivanja vozila MUP-u, koji je obarao sve tendere u kojima shodno zakonu nije bio najpovoljniji ponuđač, a sada DPS kuka što je MUP obezbijedio nova vozila uz uštedu od oko 630.000 u odnosu na planirana sredstva za realizaciju pomenute nabavke, i što sad po cijeni starih policija vozi nova vozila. E, pa gospodo da vas vratimo u realnost. Provaljeni ste i davno nacrtani. Ostaje vam samo žalopojka i pokušaj obmanjivanja javnosti neosnovanim pričama o poštenju. Građani Crne Gore dobro znaju vašu prošlost i sve afere koje su vas pratile tokom godina. Vaša trenutna retorika ne može izbrisati činjenice koje su duboko ukorijenjene u kolektivnoj svijesti naših građana. Svaka vaša izjava o moralnosti i poštenju doživljava se kao ruganje onima koji su propatili zbog vaših afera i zloupotreba vlasti", navode u reagovanju Demokrata.

Poručuju da umjesto što se trude da izgrade sliku o nekom paralelnom univerzumu u kojem su oni pošteni, a svi ostali nepošteni, bolje bi bilo da se suoče sa stvarnošću i odgovornošću za svoje postupke.

"Vrijeme je za istinsku promjenu i za odgovornu politiku koja će raditi u interesu svih građana, a ne samo uskog kruga povlašćenih, jer vrijeme vašeg 'patriotizma' je srećom prošlost koja se nikada više neće ponoviti", zaključili su u reagovanju. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније