Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Mina ]

15. 01. 2024. 09:04 >> 09:14

BANKA

Rat će Izrael koštati oko 49 milijardi eura

Troškovi rata protiv Hamasa u periodu od prošle do naredne godine iznosiće oko 49 milijardi eura, saopšteno je iz Banke Izraela.

U analizi TV Kanal 12, koja se bavi uticajem rata u Pojasu Gaze na ekonomiju Izraela, navedeno je da je država Izrael uložila oko 4,5 milijardi eura državnih sredstava u različite aspekte ratnih napora, uključujući troškove odbrane i finansiranje više od 100 hiljada evakuisanih i raseljenih sa sjevera i juga zemlje, piše The Times of Israel.

Oko 22,8 miliona eura opredjeljeno je za mentalno i fizičko zdravlje žrtava terora tokom i posle napada Hamasa 7. oktobra, u kojem je ubijeno oko 1,2 hiljade ljudi, a 240 zarobljeno, prenosi B92.

Troškovi popravke i obnove uništenih zajednica duž granice sa Pojasom Gaze dostići će oko 98 miliona eura.

Kako je navedeno, šteta na sjeveru Izraela nastala kao rezultat prekograničnih napada iz Libana dostići će oko 60 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније