Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

30. 07. 2024. 10:36 >> 10:36
Čitaj mi:

POKRET SOLIDARNOSTI SA PALESTINOM

PES i DPS da ne ublažavaju odredbe Rezolucije osude zločina Izraela

Pokret solidarnosti sa Palestinom pozvao je DPS i PES da ne ublažavaju odredbe Rezolucije i osude zločine Izraela. Oni su reagovali nakon što na jučerašnjem zasjedanju Skupštine nije bilo dogovora u vezi sa ovim pitanjem.

Kako je navedno u saopštenju, s obzirom da nije juče došlo do dogovora sa Pokretom Evropom sad i Demokratskom partijom socijalista, poslanik Evropskog saveza Nikola Zirojevic najavio je da ako do danas do 11 h ne dođe do dogovora povući predlog Rezolucije iz skupštinske procedure.

"Skupština Crne Gore nije juče raspravljala o predlogu Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini, jer su Pokret Evropa sad i Demokratska partija socijalista odbili amandmandski predlog oko kojeg se trebala usaglasiti većina poslaničkih klubova.
Glavna amandmanska odredba oko koje se Pokret solidarnosti nije složio sa ovim partijama tiču se osude zločina koje je počinila okupatorska sila Izrael, potvrdio Međunarodni sud pravde, UN tijela i izvještaji kao i ostale međunarodne organizacije za ljudska prava. Izbjegavanje osude zločina Izraela koji je bio glavni razlog za iniciranje ove rezolucije kroz peticiju građana držimo kao ublažavanje odredaba rezolucije ili izbjegavanje adresiranja odgovornosti za blatantna kršenja i zločine od strane Izraela", navode u Pokretu.

Pozvali su poslanike da ne podliježu bilo uticajima ili interesima Izraela, da se vode svojim etičkim i moralnim načelima, pravdom i istinom i da osude zločine Izraela u Palestini.

Pokret solidarnosti sa Palestinom sinoć je započeo okupljanja ispred Skupštine i poručio da će protestovati sve dok poslanici ne usvoje ovu dugo čekanu Rezoluciju i pozvao građane da se pridruže njihovim skupovima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније