Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

30. 07. 2024. 12:07 >> 12:07
Čitaj mi:

vrijednost radova 150 hiljada eura

Otvorena rekonstruisana zdravstvena stanica u Risnu

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Sekulić i direktor Doma zdravlja Kotor dr Igor Kumburović zvanično su pustili u rad u potpunosti rekonstruisani i opremljeni prostora zdravstvene stanice u Risnu, koja je organizacioni dio kotorskog Doma zdravlja.

Zdravstvena stanica u Risnu, koja predstavlja organizacionu cjelinu doma zdravlja u Kotoru, kako je na otvaranju istakao državni sekretar Aleksandar Sekulić, treba da bude pokazni primjer kako treba da izgleda zdravstveni objekat i u kakvim uslovima ljekari i medicinsko osoblje treba da rade, a najvažnije kakvu zdravstvenu uslugu i njegu treba da dobiju pacijenti, koji su i krajnji korisnici.

„Vrijednost radova na rekonstrukciji i adaptaciji ovog objekta iznosi oko 150 hiljada eura, a sredstva je, kao i mnogo puta do sada, obezbijedio Dom zdravlja Kotor iz sopstvenih prihoda i domaćinskog upravljanja ustanovom, što i jeste jedna od karakteristika menadžmenta ove zdravstvene ustanove i doktora Kumburovića. Tim, koji čini doktor, izabrana i patronažna sestra, svakodnevno ovdje pregledaju oko 50 pacijenata i turista i trude se da se na najvećem nivou održe kontinuitet pružanja zdravstvene zaštite“, kazao je Sekulić.

On je naglasio da bez obzira na infrastrukturni i tehničko tehnološki napredak koji se ostvaruje, najveća snaga jednog zdravstvenog sistema su njegovi zaposleni, ljekari i medicinsko osoblje.

Kumburović je istakao da je od ruiniranog objekta, sa zastarjelom opremom i mobilijarom, napravljen potpuno nov, savremeno opremljen i uređen prostor, kojim će se značajno unaprijediti uslovi rada medicinskih timova i za boravak i pružanje zdravstvenih usluga našim pacijentima.

„Zdravstvena stanica u Risnu je izuzetno važna karika u našem lancu pružanja zdravstvenih usluga i značajan dio Doma zdravlja Kotor. Realizacijom ovog projekta praktično smo zaokružili i u potpunosti sproveli zacrtani plan razvoja koji je sebi postavio ovaj menadžment prije gotovo osam godina. Bio je to vrlo ambiciozan i zahtjevan posao, ali sa dobrom vizijom, kvalitetnim strateškim planiranjem, racionalnim korišćenjem sredstava i ono što je najvažnije timskim, predanim radom, uspjeli smo da napravimo naš i vaš Dom zdravlja koji danas, slobodno mogu reći, stoji rame uz rame sa najrazvijenijim ustanovama primarnog nivoa zdravstvene zaštite“, kazao je dr Kumburović.

Podsjećajući na najznačajnije projekte koji su uspješno realizovani prethodnih godina, dr Kumburović je rekao da je menadžment imao punu podršku i angažovanje svih zaposlenih, kao i da je domaćinski i odgovorno raspolagao budžetom.

„Iskoristiću priliku da se na kraju svog mandata još jednom zahvalim svim zaposlenima Doma zdravlja Kotor, što su dali puni doprinos svim našim aktivnostima i posvećeno, odgovorno i profesionalno obavljali svoj posao, lokalnoj samoupravi koja je bila naš partner u brojnim projektima i posebno Ministarstvu zdravlja i Fondu za zdravstveno osiguranje na podršci i što su prepoznali i podržavali naše aktivnosti i napore da unaprijedimo kvalitet zdravstvene zaštite na primarnom nivou u Kotoru“, kazao je dr Kumburović.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić je istakao da je rekonstruisana zdravstvena stanica veoma značajna za ova dio opštine i za sve građane Risna.

„Međutim, ovo je samo dio onoga što je kotorski dom zdravlja uradio prethodnih godina i želim da se u svoje i u ime grada i svih građana Kotora zahvalim doktoru Kumburoviću i rukovodstvu Doma zdravlja što nam je dao priliku da se možemo pohvaliti da je imamo sasvim sigurno najbolji dom zdravlja u Crnoj Gori, a vjerovatno jedan od rijetkih takvih i u cijelom regionu“, naveo je Jokić.

Kako navode iz resora zdravlja, on je uputio i riječi zahvalnosti prema svim zdravstvenim radnicima u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Kotora.

„Smatram da će dio zdravstvenog sistema u Kotoru doživjeti svoj apsolutni vrhunac kada se završi rekonstrukcija bolnice u Risnu i otvori angio sala u KBC Kotor. Opština Kotor će svim zdravstvenim ustanovama u našem gradu biti na raspolaganju za svaku investiciju i za svaki vid pomoći, bez obzira na vrijednost i težinu izvođenja projekata“, poručio je Jokić i dodao da je lokalna samouprava prepoznala važnost da zaposleni u zdravstvenom sistemu, ljekari i medicinsko osoblje, ostanu da rade i žive u Kotoru, najavljujući skori početak izgradnje stambenog objekta za zdravstvene radnike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније