Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

30. 07. 2024. 13:52 >> 13:52
Čitaj mi:

SVJETSKA NEDJELJA DOJENJA

U Domu zdravlja aktivnosti posvećene promociji zdravlja majki i beba

U sklopu obilježavanja "Svjetske nedjelje dojenja“ u periodu od 1. do 7. avgusta 2024. godine Dom zdravlja Glavnog grada organizuje niz aktivnosti, s ciljem promovisanja važnosti rada Savjetovališta za reproduktivno zdravlje - Škole za trudnice, savjetovališta za dojenje.

Planirana su, kako navode u saopštenju, i predavanja od strane izabranog doktora za žene i djecu. U tom periodu, posjetiocima će biti pružene informacije o uslugama koje se pružaju u ovom savjetovalištu.

"1. i 2. avgusta od 8 do 11 sati u zdravstevnom objektu Nova Varoš, sala za edukaciju (na prvom spratu), (Ul. 4 Proleterske) biće organizovani individualni savjeti i odgovori na postavljena pitanja korisnika o radu savjetovališta, kao i uslugama Škole za trudnice u
okviru Savjetovališta za reproduktivno zdravlje. 5. avgusta s početkom u 9h održaće se predavanje na temu “Prednosti dojenja“, koje će održati prim.dr med. Rajka Pajović. Takođe od 8 do 11 h biće dostupni individualni savjeti, odgovori na pitanja i informacije o uslugama Savjetovališta. 6.avgusta planirana je prezentacija na teme: "Položaj za dojenje", "Kako prevazići izazove u dojenju", "Kada prazniti dojke". Patronažna sestra Sanela Rastoder će kroz radionicu demonstrirati vježbe, u terminu od 10 do 11 sati. Takođe od 11 do 12 časova, dr Milovan Jovanović spec. ginekologije i akušerstva, izabrani doktor za žene Doma zdravlja Glavnog grada će održati predavanje na temu: „Značaj i prednosti dojenja", 7. avgusta od 8 do 11 časova biće organizovani individualni savjeti i odgovori na postavljena pitanja korisnika, dok će u terminu od 8 do 14 h biti održana Škola za trudnice", navode u saopštenju.

Napominju da za sve dodatne informacije i kontakt, zainteresovani se može obratiti Savjetovalištu za reproduktivno zdravlje - Školi za trudnice Doma zdravlja Glavnog grada na broj telefona: 067/009-522. Mjesto održavanja: ZO Nova Varoš, sala za edukaciju (prvi sprat) Ulica 4 Proleterkse brigade.

"Povodom Svjetske nedjelje dojenja, Dom zdravlja Glavnog grada organizuje aktivnosti posvećene promociji zdravlja majki i beba. Uz stručna predavanja i savjete naših doktora, želimo dati podršku i ohrabriti sve majke u ovoj važnoj životnoj ulozi. Unaprijed se radujemo vašem dolasku i zajedničkom obilježavanju ove važne nedjelje", navode u Domu zdravlja Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније